Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Nyt partnerskab på vej i Formel 1

Formel 1 
23/07/10 

Flere internetsider beretter om et nyt samarbejde, hvor det økonomisk og sportsligt trængte Hispania Racing Team og Toyota skal samarbejde. I hvert fald på den tekniske side. Hispania Racing Team har for længst afbrudt samarbejdet med Dallara, der har bygget chassiset til denne sæson. Og nu mangler der tilsyneladende kun en pose penge, før kontrakten bliver underskrevet.
 

Dallara røg ud på grund af diverse kontraktbrud, og tilsyneladende andre ting som offentligheden ikke er gjort bekendt med. Det har tvunget HRT til at se sig om efter en anden leverandør. Det viser sig at man har forhandlet med Toyota gennem længere tid, og at man tilsyneladende kun skal finde de sidste penge før en kontrakt kan underskrives.


Kommer HRT med Toyota bil i næste sæson?
(Foto: Hispania F1)

HRT teamet er i den situation samtidigt med at man ikke har en ny bil på tegnebrættet til 2011 sæsonen, at man ikke nogen egentligt ingeniør afdeling, ligesom der heller ikke er nogen decideret teknisk ledelse. Geoff Willis er der godt nok, men han er "kun" tilknyttet som konsulent i øjeblikket. Det har fået teamet til at se sig om efter en samarbejdspartner, og her er valget faldet på Toyota, som tilsyneladende er klar til et samarbejde. Toyota har arbejdstegningerne til en 2010 racer liggende, samt det kontraktlige ansatte personale. Toyota teamets TF110 racer blev aldrig bygget, da Toyota ledelsen valgte at trække teamet fra Formel 1.

Toyota er set have annoncer i diverse motorsportsmagasiner hvor man søger kvalificeret personale, så noget må være i gang i Köln. Og sammen med faciliteterne i Köln er det for så vidt en perfekt samarbejdspartner for HRT. Nu mangler kun pengene.

Dons

Læs mere om:
  • Hispania Racing
  •