Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Villeneuve på vej tilbage

Formel 1 
22/07/10 

For nogle dage siden kom det frem at den tidligere Formel 1-verdensmester igen forsøger at komme tilbage til Formel 1. Han forsøgte at komme tilbage med det forliste Stefan Grand Prix projekt, og nu prøver den 39-årige canadier igen. Denne gang med sit eget team, Villeneuve Racing.
 

Der skal snart fra FIAs side kigges på det mulige 13. team, men intet garanterer at Villeneuves projekt står forrest i køen. Der har været utallige rygter fremme om hvor pengene til projektet stammer fra og hvem der er involveret. Rygterne har gået på at sportens sorte får efter Singapore crash-skandalen, Flavio Briatore og Pat Symonds står bag. Og så var der rygter om at pengene kommer fra Libyen, fra Colonel Gaddafi, søn af Libyens kontroversielle leder.

En ting er dog sikkert at den tekniske partner til Villeneuves projekt er det italienske Durango-team, der dog igennem flere år har været i problemer. Durango-teamet håber at projektet kan finde en plads i Formel 1. "Det er en ære og et privilegium for Durango at arbejde sammen med Villeneuve," siger Ivone Pinton.

For Jacques Villeneuve vil det så blive et comeback til sporten som han forlod i midten af 2006 hvor han blev udskiftet hos BMW Sauber med Robert Kubica - en udskiftning der siden viste sig at være meget godt set! Villeneuve kører selv for tiden med i NASCAR hvor han i denne weekend skal forsøge at kvalificere sig til løbet på Indianapolis.


Efter flere år uden for Formel 1 forsøger Villeneuve igen at vende tilbage
(Foto: BMW)

Villeneuve har dog - for at lægge en dæmper på rygtestrømmen valgt at udsende følgende meddelelse: "Der er i øjeblikket mange rygter der florerer, og jeg vil gerne afklare et par ting inden det løbet helt af sporet. Teamet vil være et samarbejde med Durango og placeret i Italien. For at være helt klar, så kommer pengene fra firmaer og ikke fra personlige investorer."

FIA forventes at komme med navnet på det 13. team inden udgangen af måneden - og der er for tiden så tre kandidater: Villeneuve Racing, spanske Epsilon Euskadi samt et nyt amerikansk projekt, Cypher.

Benji

Læs mere om:
  • Jacques Villeneuve
  • Jacques Villeneuve på vej mod comeback
  •