19/07/10

Tredjebedste resultat nogensinde til den regerende DTC-mester.
Weekenden startede dårligt for Michel Nykjær, da WTCC-serien, verdensmesterskabet for standardbiler, gæstede Brands Hatch i England, men den endte med at give ham et af hans bedste resultater i år.

I lørdagens første træning havde den danske racerkører en voldsom afkørsel og kørte sin Seat Leon TDI direkte ind i dækmuren med over 100 kilometer i timen.

"Jeg bremsede fem meter senere end på de andre omgange til et sving og kom sidelæns ud i sandet. Sammenstødet var hårdt, for sædet var rykket frem i bilen, og jeg forstrakte nogle muskler i ryggen," forklarede den regerende DTC-mester, godt øm og forslået.

Efter en gang massage og en genopbygget bil var Michel Nykjær klar til selve tidskørslen, men her var både turbo og batteri defekt, og det betød, at Nykjær måtte nøjes med en startplacering så lav som nummer 19 til søndagens første løb.

Efter lørdagens hårde afkørsel var det en alvorligt koncentreret Michel Nykjær, der gik til start i søndagens første løb på Brands Hatch.
(Foto: Stine Østergaard)

I løb 1 kørte han sig to pladser frem til en 17. plads efter hård kamp med blandt andet den anden danske WTCC-kører Kristian Poulsen i BMW 320 si, der tog 16. pladsen.

I søndagens andet løb var det så endelig slut med uheldene. Michel Nykjær kørte et forrygende heat, hvor han fik kæmpet sig helt frem til ottendepladsen. Efter en safetycar-periode havde han med en omgang igen brasilianeren Augusto Farfus i BMW i helt oppe i bakspejlene, og med tanke på den spektakulære måde, brasilianeren har kørt nogle af sine konkurrenter af banen på, lod Nykjær ham slippe forbi på allersidste omgang uden at kæmpe til det yderste.

"Jeg tog en del placeringer i starten, men til slut var det vigtigt for mig at få nogle gode points med hjem efter alle de uheld, jeg har haft i de seneste løb," sagde en meget tilfreds Michel Nykjær efter søndagens race på Brands Hatch.

Michel Nykjær kørte sig efter forrygende kørsel frem fra nr. 17 til nr. 9 i søndagens andet løb på Brands Hatch.

I WTCC Rookie Challenge, mesterskabet for årets debutanter i verdensmesterskabet, blev Michel Nykjær nummer 2 i England.

Næste løb i WTCC er om 14 dage i Brno i Tjekkiet.