World Touring Car Championship

Brands Hatch - race 2 - resultat

WTCC
18/07/10

Englænderen Andy Priaulx benyttede sin 'hjemmebanefordel' til at tage sæsonens fjerde World Touring Car Championship sejr i dag på Brands Hatch i sin BMW 320si, hvor han vandt dagens andet løb foran mærke kollegaen og landsmanden Colin Turkington der samtidig sluttede som bedst placerede privat cup kører.
På 3. og 4. pladserne kom de to SEAT Leon TDI kørere Gabriele Tarquini og Tom Coronel.

Løbet var præget at et massivt frafald, og kun 15 af de 23 startende biler kom i mål.
En af den der måtte udgå var desværre en dansk kører, Kristian Poulsens løb sluttede allerede inden løbet kom i gang, under starten på løbet blev han påkørt af Fredy Barth!

Yderligere en nordisk kører udgik af løbet, svenske Robert Dahlgren i Volvo C30 raceren, eller rettere han kom aldrig til start på grund af tekniske problemer.

Dermed var Michel Nykjær i sin SEAT Leon TDI ene om at forsvare både de danske og nordiske farver, og for første gang denne weekend var der 'lidt held i sprøjten'.
Michel kæmpede sig fra en startplacering i den tunge ende af feltet op på en 8. plads, en plads som han dog senere måtte overladet til en hårdt pressende Augusto Farfus Jr. (BMW 320si), så resultatet efter de 24 omgange på den 3703 meter lange bane blev en 9. plads kun 6 sekunder bag vindende Andy Priaulx.

23 41 Robert Dahlgren  Volvo C30  DNS 0

Løbets hurtigste omgangstid satte Andy Priaulx på 6. omgang, da han satte tiden 1:34,791, hvilket gav ham en gennemsnitsfart på 140,63 km/t.
Blandt privat cup deltagerne var det Colin Turkington der satte den bedste tid, og igen var det på 6. omgang, tiden lød på 1:34,903 samt en gennemsnitsfart på 140,46 km/t.