Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Volvo med i WTCC

WTCC 
14/07/10 

Det er kommet frem at Volvo vil deltage i WTCC. Deltagelsen starter allerede på Brands Hatch i den kommende weekend. Det bliver dog foreløbigt kun til det ene løb inden WTCC tager turen til Japan til Okayama banen for at køre der. Men der stopper deltagelsen tilsyneladende ikke.
 

Volvo vil tilsyneladende igen være med i WTCC. I hvert fald er det bekræftet at Volvo deltager i WTCC løbet i den kommende weekend på Brands Hatch i England og igen i Japan senere på sæsonen. Men der er mere igang hos den svenske bilfabrik.

Efter enkelte løb i WTCC på Anderstorp i 2007, Brands Hatch i 2008, begge gange med Robert Dahlgren i bilen og i sidste sæson med to biler, kørt af Robert Dahlgren og Tommy Rustad, har Volvo besluttet at der skal ske noget mere på den front. Volvo har henvendt sig til semifabriksteamet Polestar Racing der netop kører i Volvo i STCC med C30 modellen, for at bede dem om at lave indsatsen. Det bliver igen Robert Dahlgren der skal køre bilen i de to løb.


Robert Dahlgren skal prøve kræfter med WTCC igen i weekenden
(Foto: Motorsporten.dk)

Men ikke nok med det. Volvo har også bedt Polestar Racing om at undersøge mulighederne for fuld deltagelse i WTCC i 2011. Umiddelbart kan det ikke lade sig gøre med bilen i dens nuværende specifikation. Den kører i øjeblikket med godkendelse der kun er virksom i STCC og dermed en national godkendelse - ikke en international. Skulle det ske at Volvo/Polestar Racing placerer sig i pointene i de to løb, tildeles teamet ikke points. Netop af ovenstående grund da bilen ikke er homologeret i henhold til det FIA S2000 regulativ som anvendes i WTCC.

Men med det nye motorreglement der indføres i WTCC fra og med næste sæson, så følger både Volvo og Polestar Racing udvikling, og vil i første omgang søge at få bilen homologeret og derefter tage motoren. Det ventes dermed at Volvo vil køre fuld sæson i 2011 i WTCC.

Dons

Læs mere om:
  • Robert Dahlgren
  • Polestar Racing Group
  • Brands Hatch
  • 18/07/10 - Brands Hatch - WTCC
  •