Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Mikkel Mac: Pole Position!

Formula Renault
2.0 NEC 

10/07/10 

Pole Position! Så enkelt kan det siges, hvis man skal sammenfatte den unge danske racerkører Mikkel Macs kvalifikation forud for weekendens tre Formel Renault 2.0 Northern European Cup løb på Motorsport Arena Oschersleben i det tidligere Østtyskland.
 

”Det var ret fedt, ” fortæller en glad Mikkel i telefonen fra hotellet i Magdeburg. ”Bilen kører rigtigt godt, og hvor god den er, har jeg jo lige vist. Jeg kunne sagtens have kørt endnu en omgang med den samme tid, så jeg kunne have fået pole i lørdagens andet løb også. Det fik jeg dog ikke lov til af teamet.”

”Men det er fint, der starter jeg alligevel i anden startposition bag Jeroen Mul. Og jeg ved fra tidligere at jeg godt kan køre fra ham, han skal nok lave en fejl på et tidspunkt.”


Mikkel Mac
(Foto: Chris Schotanus)

Den 17 årige dansker var meget optimistisk op til weekenden der for første gang i seriens historie rummer hele tre løb, særligt efter en sejr i det sidste løb på Zandvoort. Den positive ånd blev ikke mindre af, at Mikkel satte hurtigste tid på den tyske bane i den sidste officielle test før sæsonstart.

”Stemningen i teamet er helt fantastisk da min teamkammerat starter lige bag mig, vi har hygget os hele aftenen. Og i morgen tidlig skal jeg op og træne, især glæder jeg mig til at løbe en lang morgentur i fitnesscenteret. Det er ekstremt varmt hernede, og de 38 grader vil jeg udnytte til min fordel. Det er jo ikke alle der i lige god form, så jeg i dag.”

”Mit største håb er at jeg kommer først ned i det første sving her på banen, da det er et meget skarpt sving som har kostet mange sammenstød. Hvis jeg kommer først ud af det, så er bilen så god at jeg bør kunne trække fra feltet. Men nu må vi se, jeg skal jo have hentet den mesterskabsførende Ludwig Ghidi!”

Weekendens første to løb i ”Grosse Preis der Stadt Magdeburg” køres lørdag, mens det afsluttende tredje løb først køres søndag middag.

Startplacering i det sidste løb afgøres af resultaterne af lørdagens to løb. Mikkel Mac ligger på en foreløbig andenplads i mesterskabet med 103 point, kun overgået af Ludwig Ghidi med 137 point. Men med 90 point at køre om alene i denne weekend, er der en reel chance for at tage føringen i det internationale mesterskab.

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Oschersleben
  • 11/07/10 - Oschersleben - Formula Renault 2.0 NEC
  •