Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Mikkel Mac klar til forsvar af andenpladsen i Formel Renault

Formula Renault
2.0 NEC 

09/07/10 

Den 17 årige danske racerkører, Mikkel Mac, ser virkeligt frem til weekendens 4. afdeling af Formel Renault 2.0 Northern European Cup på Oschersleben i Tyskland. Frisk fra en sejr på Zandvoort, en samlet andenplads i mesterskabet og ikke mindst var han den absolut hurtigste i den sidste test på banen før sæsonstart.
 

Serien føres af den belgiske kører Ludwig Ghidi, men Mac er bare 34 point efter. Weekendens afdeling ”Grosse Preis der Stadt Magdeburg” indeholder for første gang i seriens historie hele tre løb, så samlet er der 90 point at køre om. Fredag køres der en 30 minutter lang kvalifikation, lørdag afgøres de to første løb ud fra resultatet af kvalifikationen, mens det sidste løb bliver kørt søndag som et samlet resultat af det første løb.


Mikkel Mac
(Foto: Søren Mac)

”Jeg ser det ikke som et pres, ” forklarer Mikkel. ”Men mere som en stor chance for at gøre det godt. Jeg håber at gøre alle tilfreds, hente den førende Ludwig Ghidi så sponsorerne kan se hvad jeg kan, så de får lyst til at støtte mig.”

Før sæsonen afviklede serien en test på banen, og selvom Mikkel kom direkte fra en anden løbsserie i Danmark, viste han med den hurtigste tid at det belgiske KTR team havde forstået banen, og at han elsker den teknisk svære bane.


Mikkel Mac
(Foto: Søren Mac)

”Banen er sindsyg fed, køreren får ikke en pause på noget tidspunkt på en omgang. Der er mange sving, den er teknisk svær. Og som om det ikke var nok, så bliver det op imod 38 grader på fredag hvor jeg skal køre kvalifikation. Lørdag hvor de første to løb køres bliver det lige så varmt, mens søndagens løb forventes at blive kørt i regnvejr. Og jeg viste jo med min sejr i regnvejr på Zandvoort, at det heller ikke er et problem for mig.”

”Den ekstreme varme er faktisk en fordel for mig, for jeg kan modsat mange kørere i feltet gøre det godt trods heden da jeg har den bedste fitness i feltet, takket være min træning som bryder som jeg dyrker fire aftener om ugen. Mange mister koncentrationen gennem løbet, og begynder at få problemer med væsketab. Det forventer jeg at kunne hente flere placeringer på gennem løbene.”


Mikkel Mac
(Foto: Søren Mac)

”Jeg glæder mig også til at se de resultater, som teamet har opnået gennem deres test på den belgiske Spa-Francorchamps bane siden det sidste løb for en måned siden. De har fundet en del tid i bilen, så det kan kun blive fredag i en fart,” griner den unge dansker.

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Oschersleben
  • 11/07/10 - Oschersleben - Formula Renault 2.0 NEC
  •