Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault 2000 England

Flot fjerdeplads til Kasper Krogh

FR 2000 UK 
09/07/10 

Formula Renault 2000 England- efter to måneder ude af bilen
BARC Formula Renault Championship på Croft banen i Nordengland 3-4. juli.
Efter at have været ude af bilen i to måneder, stod Kasper Krog over for den vanskelige opgave at skulle køre direkte ud i kvalifikation lørdag formiddag uden så meget som en warm-up. Det viste sig at være en stor fordel for de mere erfarne kørere i serien, der havde kørt løb på Croft før.
 

Kasper håndterede imidlertid dette pres godt og kvalificerede i en lidt skuffende, men dog solid 9. plads. Efter en grundig analyse af, hvor der var tid at finde, satte Kasper sig for at forbedre sin startposition til race 2. I løbet af sessionen blev han hurtigere, og lå det meste af tiden på en meget respektabel P6 indtil de to sidste omgange, hvor han blev slået med kun en tiendedel af et sekund, og sendt til P8 da det ternede flag faldt Selv om det kun var en forbedring på én placering på startgridden, så var Kasper nu meget tættere på de hurtigste køreres tempo. Han var faktisk den eneste kører der matchede sin tid fra den første kvalifikation på nye dæk, mens alle andre var mindst fire tiendedele af et sekund langsommere. Søndagens to heat blev truet af regn, hvilket Kasper og Antel teamet desperate håbede at undgå på grund af Kaspers begrænsede erfaring i vådt føre. Heldigvis kom bygerne på det rigtige tidspunkt, og banen var tør igen til begge heat.

Efter nogle tilpasninger af bilen efter kvalifikationen, var Kasper straks bedre tilpas i bilen fra det øjeblik, hvor starten gik til første heat. Han lavede en stærk start ogfortsatte derefter med at angribe de forankørende biler én efter én og slog således til med en flot overhaling allerede i udgangen af sving 2. Han satte 3. hurtigste omgangstid på sin vej gennem feltet, og kort tid efter at have taget 6. pladsen fra den mesterskabsførende Mitchell Hale, kom der safetycar på banen Det var perfekt timing for Kasper så han kunne komme helt op bag de førende biler. Da safetycaren kørte væk var der fire omgange tilbage af heatet. Kasper pressede bilerne i front og kun den førende bil satte i fri luft hurtigere omgangstider end Kasper. Da de to kørere på 4. og 5. pladserne ramte hinanden, kunne Kasper passere dem begge, så han nu kun var én position fra sin første podieplacering. Selv om han halede ind på 3. pladsen, var han ikke tæt nok på til at kunne indlede et angreb. Han krydsede mållinjen på en 4. plads, hans bedste resultat hidtil i BARC Formula Renault, og en fantastisk kørsel fra 9. startposition.


Kasper Krogh på fremmarch i 1. heat.
(Foto: Jakob Ebrey Photography)

Kasper var glad for at have kørt sig op gennem feltet; ”Løbet var et af mine bedste med en masse spændende kampe, mens jeg kørte mig op gennem feltet. Selvfølgelig var jeg ikke glad for at starte 9er men vi havde forbedret os meget allerede i den anden kvalifikationsrunde, så jeg vidste, at tempoet ville være godt til heatet. Jeg nød racet meget og var meget tilpas i bilen, som føltes både hurtig og let at køre på samme tid.”

Teamet havde store forhåbninger om en mulig podieplads til Kasper i heat 2. Det ville igen kræve en stormende kørsel op fra P8, men nu var Kasper blevet dus med Croft banen og teamet vidste han havde farten til at kunne nå det. Efter endnu en stærk start på løbet var Kasper meget hurtigt på 6. pladsen, men blev så ramt af et ærgerligt uheld. Mens han kæmper for 5. pladsen, rammer bagenden af den forankørende bil Kaspers bil. Dette skadede hans frontvinge i en sådan grad, at hans vejgreb var borte. Han kunne ikke længere sætte det imponerende tempo, som han havde kunnet tidligere og med en bil der næsten ikke var til at styre begyndte han at falde tilbage gennem feltet og ud af top 10.


Kasper Krogh taber terræn pga. skadet frontvinge i 2. heat.
(Foto: Jakob Ebrey Photography)

Motorsportens op- og nedture havde igen ramt Kasper, men der var meget positivt at tage med hjem fra weekenden. ”Uanset sidste heat så var det en god weekend og jeg har flere point med hjem end nogensinde før.” sagde Kasper. Han og Antel Motorsport ser nu frem til 4. runde i BARC Formula Renault Championship på Snetterton banen den 1. august, med alle fingre krydsede for at han kan vende tilbage med sit første af mange podier!

Erik Krogh


Læs mere om:
  • Kasper Krogh
  • Croft
  •