Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

ART Grand Prix trækker sig fra Formel 1

Formel 1 
09/07/10 

ART Grand Prix som deltager både i GP2, GP3 og i Formel 3 klasserne, har trukket sin ansøgning om deltagelse i Formel 1 i næste sæson tilbage. Man tør ikke satse teamets økonomi på en eventuel deltagelse. Det er vigtigere at bestå i fremtiden.
 

ART Grand Prix teamet var opsat på også at deltage i Formel 1 og havde derfor indsendt en ansøgning for at få adgang som et af de nye teams i næste sæson. Men efterfølgende har teamet vurderet at omkostningerne med at i det hele taget at få sat scenariet op, bliver langt større end forventet og i hvert fald så store at man ikke vil satse teamets fremtid på deltagelsen - ikke endnu.

Det er blandt andet den stadigt herskende usikre økonomi globalt der gør at man hos ART Grand Prix vurderer at den økonomiske risiko endnu er for høj. Derfor er har man trukket sin ansøgning tilbage.

Det er ikke kun teamet der vurderer risikoen for høj. Teamet kan måske nok skaffe den nødvendige økonomi til at få projektet startet op, men økonomien afhænger ligesom hos så mange andre deltagere af indtægten fra sponsorer. Teamets nuværende sponsorer har for så vidt udtrykt stor begejstring for at være med i deltagelsen, men disse er ligeså afhængige af økonomi som et team er, og det er denne iagttagelse hos teamets sponsorer, der gør at ART Grand Prix trækker sin ansøgning tilbage.

Den ene af teamets medejere, Nicolas Todt, siger at det i øjeblikket er for dyrt bare i etableringsomkostninger, og man vil pt. ikke satse hele butikken for at få adgang til det forjættede land. Nicolas Todt siger også at man dog ikke opgiver projektet, men udsætter det indtil videre.

Der er en plads ledig i feltet efter at US F1 ikke kom til start i år. Flere andre ansøgere har også lagt billet ind på pladsen, blandt andet nogen af de som ikke fik chancen i år.

Dons

Læs mere om:
  • ART Grand Prix
  •