Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tilbage til rødderne

Formel 1 
08/07/10 

Optakt til Det Engelske Grand Prix
Sidste år sagde man farvel til Silverstone, fødestedet for VM i F1. Donnington skulle nu være hjemstedet for det britiske grand prix. Denne weekend siger man så goddag igen til Silverstone, der med et nyt layout langt fra ligner sig selv, men som har overtaget Donningtons plads i kalenderen, da banen der, ikke kunne få pengene på plads. Bernie Ecclestone har i mange år haft et horn i siden på Silverstone, men endnu er det altså ikke lykkedes ham at få bugt med banen.
 

Personligt ville jeg hellere sende bilerne til Brands Hatch, der ikke har været brugt til Formel 1 siden 1986. Den havde en charme som den flade Silverstone aldrig har haft. Men planerne for Donnington lød nu heller ikke for spændende, og med de radikale ændringer der nu er sket med Silverstone, lyder måske ganske lovende.

McLaren og Red Bull er dem der kæmper om mesterskabet. Det er pt. svært lige at udpege hvem der egentlig skulle have en fordel i det kapløb. McLaren kommer med en række opdateringer og har selv meldt ud at det kan tage lidt tid at få dem kørt ind. Om det så betyder at man ikke skal forvente det helt store før til august, eller om det betyder at man ikke skal forvente at de satans meget hurtigere end resten af feltet om fredagen, er så op til ens fortolkning.

Selvom Vettel og Red Bull vandt i Valencia, kan det godt virke lidt som om den østrigske tyr har tabt lidt af pusten - i forhold til den klare fordel holdet havde i foråret. McLaren er nu ligeså god, og det lover godt for både løb og VM kamp. Specielt da begge hold har to heste at spille på - og man ikke helt kan tillade sig at satse på den ensidigt endnu.

I begge teams er det derfor både en kamp mellem kørerne - og en kamp mod konkurrenterne. Det er konturerne til en stor sæson der dér tegner sig.

Ferrari forsøger stadig at holde liv i VM drømmene - en snarlig sejr vil kunne hjælpe på det - ja mon ikke - bortset fra sejren i Bahrain har de røde racere ikke vist meget i år. Og et VM kræver ikke bare at sejrene kommer trillende i en lind strøm - det kræver næsten også at Red Bull og McLaren har toppet og sakker lidt bagud. Det kunne være sjovt hvis Ferrari kunne komme fra baghjul og vinde VM, men sådan er Formel 1 sjældent.

Mercedes virker til at have opgivet VM. Der er langt fra det Brawn hold der vandt det hele sidste år og til det Mercedes hold der i år er tilfreds med en serie 4. pladser. Udviklingsmæssigt virker det som om de er gået i stå. Bevares de er også nu og da ret uheldige, men at opsøge uheldet kan også være en vane.

Renault vil gerne bevæge sig fremad og gør det i små hop - og så lidt tilbage. Faktum er at bilen ikke ligner en vinder, men en seriøs pointhøster - og det er ikke så ringe endda ovenpå sidste sæson. Tilgengæld er de nu ved at blive truet af Williams. Ikke så meget i VM, men i løbene. Williams havde sæsonens bedste løb i Valencia og har store forhåbninger om at fortsætte fremdriften på Silverstone. Cosworth motoreren virker mere og mere lovende.

Hvad man egentlig skal forvente, når nu banen er så ny, er svært at sige, men en duel mellem Hamilton og Vettel kunne være interessant. Ikke helt usandsynligt vil det så være at de to unge varmblodede kørere sætter hinanden af og at Button og Webber arver løbet.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 11/07/10 - Silverstone - Formel 1
  •