Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Classic Race Aarhus

Interessant racing come back for Preben Kristoffersen

Classic Race
Aarhus 

10/07/10 

CRAAI kraft af sin arbedjsplads fik den legendariske østjyske banekører: Preben Kristoffersen i sin motorsports-karriere bl.a. kælenavnet: Den hurtige Falck-mand fra Århus. Ved premieren på Classic Race Aarhus 2010 var det derfor nærliggende, at den femdobbelte danske mester udi rally & baneløb fik come back efter lidt over 20 års racing-pause.
 


Preben Kristoffersen nød gensynet med sin tidligere racer: Mazda RX7 på den århusianske rundbane.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Odder-knægten - med kælenavnet: Preben K - tilhører anden generation af danske banesportskørere, som prægede frontresultaterne i ind- og udland efter etableringen af Jyllands-Ringen og Ring Djursland.


Preben Kristoffersen har bl.a. været sponsoreret af Willy F Kager i Horsens. Østjyden fik derfor en speciel gave med småkager fra den mangeårige tidtagerchef i dansk motorsport: Torben Lund som tak for mange besøg til den søde tand i dommertårnet.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- For halvandet år siden genfandt jeg en af mine allersidste racere, oplyser Preben Kristoffersen. – Jeg debuterede med den heftige Mazda RX7 i 1985, som jeg hentede hjem fra min hollandske motorsportskollega: Hans van der Beek. Raceren havde i mellemtiden haft 4 ejere, da jeg genfandt klenodiet i Randers tilbage i 2008.

Ejerskaberne havde naturligt ændret flere små og store detaljer på Mazda RX7’erens performance og lay-out. Preben K gik derfor med krum hals i gang med at bringe raceren tilbage i original stand.

- En af de store udfordringer var at finde de rigtige historiske racing-dæk, fortsætter Preben Kristoffersen. – Efter utallige telefonopkald fik jeg lige pludselig hul i gennem til en tysk leverandør. Det største problem i den afsluttende finish var derimod manglende benzintryk, hvilket var tæt på at få come back-projektet til at kuldsejle. Men med gode venners hjælp blev fejlen dog afhjulpet i allersidste øjeblik.


Preben Kristoffersen gik til makronerne i det historiske baneløb: Classic Race Aarhus 2010.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Preben K afsluttede sin motorsports-karriere med flere Mazda-racere i 1980’erne. Japanerne havde introduceret wankelmotor-teknologien i hverdagsbiler tilbage i 1965, og det var derfor nærliggende at bruge den specielle roterende motortype også til motorsport.

- Mange tilskuere kom forbi vores mekaniker-telt for at kikke ned i motorrummet på RX7’eren, konstaterer Preben Kristoffersen. – Jeg fik lejlighed til at køre Mazda RX7’eren både lørdag og søndag ved Classic Race Aarhus 2010. Lørdagens race stoppede dog noget pludseligt, da gearstangen knækkede. Vi måtte derfor tilbage til Odder på værkstedet for at få mekanikken på toppen igen.


Der var god race power i Mazda RX7’eren for Preben Kristoffersen, som havde arbejdet næsten i døgndrift for at få raceren klar.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Om søndagen havde Preben Kristoffersen også gode fights med konkurrenterne, men måtte udgå lige inden målstregen med et punkteret forhjul efter nærkontakt med fortovskanten.

- Som en ekstra oplevelse deltog jeg også i (Pro)ff/(Am)atør-heatene ved Classic Race Aarhus 2010, forklarer Preben Kristoffersen. – Jeg har tidligere kørt baneløb i Porsche, og her havde arrangørerne fået kontakt til tyskeren: Ralf Oehme i Porsche 911. Herved fik jeg også lejlighed til at hilse på og køre mod min gamle ærkerival: Erik Høyer, som jeg udkæmpede mange tætte racing-dyster imod tilbage i firserne. I al beskedenhed var jeg den første kører, der brød en lang DM-sejrsrække for Erik. Jeg er i øvrigt aldrig før kommet så hurtigt op ad Oddervej i Århus som i Porsche 911’eren, selv ikke under udrykning hos Falck!


En ekstra oplevelse for Preben Kristoffersen var deltagelse i Pro/AM-racet sammen med Ralf Oehme fra Tyskland i Porsche 911.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Preben Kristoffersen har fået mange positive feed backs efter sit come back med historisk racing. Østjyden påregner at fortsætte med finjustering af Mazda RX7’eren. En af fremtidsplanerne er derfor deltagelse på grand prix-motorbanen i Zandvoort (Holland) sammen med den tidligere ejer: Hans van der Beek.

I 2011 er Preben K & Co. desuden specielt inviteret til Mazda-bilfabrikken i Japan. Østjyden har gennem det historiske Int. Monte Carlo Rallye stiftet bekendtskab med Mazda’s daværende fabriks-rallykører: Hajime Nakagawa.

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Preben Kristoffersen
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 27/06/10 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •      ASETEK SIMSPORTS