Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Christian Sørensen scorer topresultat

KF3 
07/07/10 

- i VM-forpremiere
De italienske karting-ildsjæle bag Winning Series Karting (WSK) er kraftigt medvirkende til, at motorsporten for de unge teenagere sprænger nye rammer på verdensplan. En lille afgørende brik i udviklingen af den internationale karting-klasse KF3 (køreralder: 12-15 år) er sydvestjyske Christian Sørensen, hvilket har ballast i udfordringen som officiel fabrikskører for norditialienske Birel Motorsport.
 


Christian Sørensen præsterede konkurrence-speed til et frontresultat ved premieren på WSK World 2010.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Ambitionerne for WSK World-serien er berøringsflade til flest mulige konontinenter, oplyser teamchef og far Erik Sørensen. – I premiereåret 2010 betyder det således Portimão i Portugal, Millville (USA) samt Sharm El Sheikh (Ægypten), og løbsserien bliver derfor markedsført som: European / American / African Race. WSK World har fået god opbakning af fabriksteamene, som gerne ser nye seriøse udstillingsvinduer for karting-race på topplan.

- Portimão ligger lige ud til Algarve Atlanterhavs-kysten i det sydlige Portugal, supplerer Christian Sørensen. - Kartingbanen er netop blevet indviet til internationale specifikationer med en rundstrækning på 1.522 m. Asfalten blev således færdig-etableret en uge før arrangementet.


Teamchef og far: Erik Sørensen finjusterer sporingen på karten sammen med Christian Sørensen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Christian Sørensen fik mulighed for at teste på den spritnye asfalt i nogle dage op til WSK World-premieren:
- Testdagene blev kørt i glohed sommervarme, hvor vi først omgang kørte noget af tjæren og sandet væk fra overfladen. Jeg præsterede nogle fine fronttider i trænings-passene, og her var hovedmodstanderen og ærkerivalen: Max Verstappen - søn af den hollandske Formel 1-pilot: Jos Verstappen.

Til kvalifikationstidtagningen var Christian Sørensen og Max Verstappen yderst jævnbyrdige. Kun et enkelt tusindendedels (!) sekund adskilte de 2 kørere som tredje- og fjerdehurtigste. Tidsforskellen svarer til 2 centimeter……


Christian Sørensen gik til makronerne på den nyindviede top-kartingbane i Portimão.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Christian trak det korteste strå til fireren, fortsætter Erik Sørensen. – I KF3 er der flyvende start, hvor kørerne opliner i to rækker, hvor Christian startede i yderst i alle tre kvali-heats. Indersporet (de ulige startplaceringer) på Portimão-kartbanen har nemmest ved at forsvare startpotentialet på den forholdsvis hurtige bane. Christian fik herefter startplacering som nr. 3 i forfinalen, hvilket var et godt udgangspunkt for indhøstning af værdifulde placeringspoints.

Christian Sørensen fortsatte de gode takter i front for KF3-feltet, og tredjepladsen blev forsvaret med overblik helt frem til målstregen.


Christian Sørensen hjemkørte flotte placeringspoints i begge KF3-finaler ved premieren på WSK World 2010.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I lighed med resten af WSK World-premieren i Portimão blev også selve finalen afviklet i temperaturer pænt over 30 varmegrader. Christian Sørensen startede ud som nr. 2, idet han scorede andenhurtigste baneomgang i forfinalen.


En af støtterne bag Christian Sørensen (t.v.) har været Rickard Franchini fra svenske Italsport.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Konkurrencefighten i front fortsatte den store jævnbyrdighed, konstaterer Erik Sørensen. – Undervejs fik Christian et dårligt greb i asfalten uden for idealsporet, og mistede derfor nogle placeringer. Christian kørte sig dog flot hjem til en firer, og han var kun syv tiendedele fra finalesejren. Top fire lå således inden for 20 m. over målstregen efter et race på omkring 20 km. Vi er meget godt tilfredse med pointhøst i begge finaler, idet Christian bl.a. blev bedstplacerede dansker i WSK World-premieren. Christian Sørensen ligger på en samlet firer i WSK World for KF3 inden næste løb i USA, som køres i slutningen af juli.

Kartingteam Christian Sørensen

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  •