Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Gamle og nye Formel 1 baner spøger

Baner 
06/07/10 

Flere både gamle baner samt helt nye lokationer står kar med bud i håbet om at komme til at afholde Formel 1 Grand Prix løb.
Blandt de 'gamle' baner er Magny Cours i Frankrig nu igen med fremme, og som noget helt nyt lægger Mallorca nu billet ind på at få lov til at afholde Formel 1 løb.
 

Magny Cours
Magny Cours var sidst på Formel 1 kalenderen i 2008, hvor de var vært for Frankrigs Grand Prix, og siden da har der ikke været kørt Formel 1 løb i Frankrig.
Men nu er der måske igen lys forude for den franske bane, som blev droppet af Bernie Ecclestone og Co. fordi den rent transport mæssigt lå temmelig dårligt.

Magny Cours banens ny chef Serge Saulnier oplyser at det snart vil være muligt at komme direkte til banen fra Paris, helt uden afbrydelser, så nu skal ideen om at få Formel 1 tilbage Frankrig bare markedsføres rigtigt!

Samtidig præciserer Serge Saulnier at man ikke ønsker et Fransk Grand Prix for enhver pris, prisen fra Bernie Ecclestone skal være 'rimelig', da man i lokalområdet samt fra arrangør side ikke er villige til at tabe flere millioner €uro på projektet.

Magny Cours banen har desuden været nævnt som en mulig afløser hvis ikke Korea bliver i stand til at afholde det Formel 1 Grand Prix løb som de er blevet tildelt.
Med afholdelse af Formel 1 løb uafbrudt i perioden 1991 til 2008 har Magny Cours i alle tilfælde erfaring nok til eventuelt at træde til. hvid det viser sig nødvendigt.

Mallorca
Borgmesteren for Llucmajor området på Mallorca, Joan Jaume Mulet, holdt i forbindelse med Formel 1 løbet i Valancia møde med Bernie Ecclestone, om mulighederne for at få retten til at afholde Formel 1 Grand Prix løb.
Rygterne omkring utilfredshed´med arrangementet i Valencia har fået Joan Jaume Mulet til at komme frem med et forslag om at Mallorca overtager det - altså et Europæiske Grand Prix.

Joan Jaume Mulet har allerede taget kontakt til de to spanske arkitekter Mateo Palmer og Biel Arbona, med henblik på udarbejdelsen af 'Circuit of the Balearic Islands', derudover er Federico Gastaldi blevet tilknyttet projektet som forbindelsesled til Bernie Ecclestone, ligesom han fungerede for Argentina i 1990'erne for at bringe Formel 1 storten tilbage til Argentina.

Bliver 'Circuit of the Balearic Islands' en realitet, er det planen at banen skal ligge tæt ved lufthavnen i byen Palma.
Falder aftalen på plads, regner Joan Jaume Mulet med at banen står driftklar til 2013 sæsonen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Balearic Islands - Mallorca
  • Magny-Cours
  •