Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA GT1

Travl weekend for dansk racertalent

FIA GT1 
02/07/10 

Den danske sportsvognskører Christoffer Nygaard, går en travl weekend i møde ved denne weekends FIA GT1 og GT3 mesterskaber. Danskeren har fået dobbelt arbejde og skal deltage i begge klasser.
 

Der bliver masser af muligheder for at køre stærkt på Paul Ricard banen i Frankrig for unge Christoffer Nygaard. Racerkøreren, der sluttede på en flot 3. plads i dette års Le Mans GT1 klasse, er tilmeldt FIA GT1 Verdensmesterskabet for Young Driver AMR, og som om det ikke var nok; er Nygaard også tilmeldt FIA GT3 Europamesterskabet med Fischer Racing og deres Ford GT.

I FIA GT1 Verdensmesterskabet skal Nygaard køre i den samme Aston Martin, som han kørte på Le Mans i sidste måned. Nygaard deler i denne weekends afdeling af FIA GT1 Verdensmesterskabet bil med den tyske kører Stefan Mücke.


(Foto: Young Driver AMR)

Efter det flotte resultat på Le Mans, er den danske Aston Martin specialist optimistisk forud for GT1 løbet på Paul Ricard banen:
”GT1 løbet på Paul Ricard banen, bliver mit første løb i Aston Martin raceren siden Le Mans. Le Mans gav mig mulighed for at få en masse kilometer i bilen, så jeg føler mig meget mere tryg og komfortabel i Aston Martin raceren end før”, siger Nygaard der, på grund af adskillige forårstests, er godt bekendt med den franske Paul Ricard bane.

”Weekendens kommende løb på Paul Ricard bliver intense. Mange teams bruger banen til tests om vinteren, så de fleste teams og kørere har et godt kendskab til banen i forvejen. Hvis vi kan holde næsen fri, er der en god mulighed, for at vi kan få en rigtig god placering”, siger Nygaard om mulighederne for et godt resultat i FIA GT1 klassen.


(Foto: Young Driver AMR)

Foruden deltagelsen i FIA GT1 Verdensmesterskabet med Aston Martin DBR9 raceren, skal Christoffer Nygaard køre i FIA GT3 Europamesterskabet sammen med sin finske makker, Mikko Eskelinen.

Nygaard og Eskelinen kører i FIA GT3 Europamesterskabet i en Ford GT for det tyske team Fischer Racing. Weekendens FIA GT3 løb bliver det første løb for det skandinaviske makkerpar, siden det kørte deres bedste løb sammen på Jarama banen i FIA GT3 klassen sidste weekend.


(Foto: Fischer Racing)

”Det er lidt svært at spå om GT3 løbet på Paul Ricard. Banen har en del hurtige langsider, hvilket ikke passer så godt til vores bil (Ford GT). Men på den anden side, er der også flere hurtige sving, hvilket passer rigtigt godt til bilen”, udtaler Nygaard og fortsætter;
”Ved sidste weekends FIA GT3 løb på Jarama banen gik det rigtigt godt, så der er bestemt mulighed for endnu et godt resultat denne weekend”, siger Nygaard.

Alle FIA GT1 og GT3 løbene kan følges på den engelske TV kanel, Motors TV.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Mikko Eskelinen
  • Fischer Racing
  • Young Driver AMR
  • Paul Ricard
  • 04/07/10 - Paul Ricard - FIA GT1
  •