Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Støv, sved og point

Rallycross - DM 
02/07/10 

-5. afdeling af DM i Rallycross
55 rallycrosskørere satte hinanden stævne på Nisseringens kuperede bane i kampen om årets femte sæt DM-point i fire af de fem klasser, superbilerne i division 1 manglede. På sidste søndag i juni bagte solen ikke alene på bar hud, men også på banens kalkholdige jord i en grad så vandvognen nærmest kørte om kap med deltagerne, for at holde støvmængderne nede.
 

Klasse 5 (Gruppe N, 0-1600 ccm)
Det var Honda Civicernes dag, med vinderen Jonas Skaaning fra den lokale klub som hurtigste mand i alle tre indledende heatrunder og sejren i A-finalen som kronen på værket. Karsten Olsen var lige i hælene gennem finalens 8 omgange, men fik aldrig en chance for at komme forbi. Michael Berg Sørensen tog tredjepladsen i endnu en Honda, mens B-finalevinderen Allan A. Pedersen kørte sin Citroën Saxo fra syvende til fjerdepladsen. Vinderen af de seneste tre DM-afdelinger Morten Jespersen var hurtigst i formiddagens tidtagning, men måtte en tur på taget i anden heatrunde og så var dagen slut for ham.

Klasse 1 (Division 1A og Rallycross National, 0-1600 ccm)
Peter Lindgaard var i særklasse med sin gule Opel Corsa og kørte hurtigste omgang i tidtagningen af samtlige 55 kørere med sin 1600-bil! Han fortsatte stilen i de indledende heat, hvor kun Jacob Schnoor og hans Peugeot 106 lignede en reel trussel. Imidlertid kørte Schnoor i stykker på målstregen af tredje heat og manglede i A-finalen. Mens Lindgaard nu kunne vinde i sikker stil, tog Rune Staudt over på andenpladsen i sin Citroën C2. Dennis V. Larsen i Peugeot 106 blev en ensom treer, mens der var mere kamp om fjerdepladsen. I feltets eneste hækmotorbil skød Mike Sørensen og Skodaen fra anden startrække op mellem de tre kørere foran, blot for at blive hængt til tørre i ydersporet af første sving. En kørerfejl fra Michael Buch på tredjepladsen dannede en hale af biler efter ham og her valgte Mike Sørensen det helt rigtige tidspunkt for det alternative spor og var atter i spil på fjerdepladsen. Den position holdt dog ikke, for både Søren Mortensen og Kim Dall kørte forbi på fart alene.

Klasse 2 (Division 2 og Rallycross National, 1601-2000 ccm)
Med 21 deltagere var dette den største klasse og her fortsatte Rasmus Nielsen stilen fra de øvrige løb og vandt årets tredje sejr og dagens mest suværene klassesejr. Fra hurtigste omgang i tidtagningen så han sig ganske enkelt ikke tilbage, for han fortsatte med de tre hurtigste tider i de indledende heat og den endelige sejr i A-finalen, der blev præget af et startuheld. På vejen mod første sving havnede Dennis D. Christensen og Ulrik Linnemann i prækære positioner på inderbanen og forårsagede gul flagzone. Dét overså Thomas Mark, da han overhalede Søren Rud Jensen i kampen om andenpladsen og blev efterfølgende udelukket, mens Søren Rud blev forstyrret tilstrækkeligt til at han måtte nøjes med fjerdepladsen i sin Rover Metro. Det gav plads til Daniel Johansen i Opel Corsa – i sit første løb i bilen - på andenpladsen og broderen og B-finalevinder Steffen Johansen i Opel Astra som treer.

Klasse 3 (Supernational over 2000 ccm og Rallycross Support)
Ikke uventet dominerede Troels Daarbak og hans knaldrøde Volvo S40 denne klasse, men som dagen skred frem blev modstanden desværre også mindre. Allerede efter tidtagningen forsvandt dagens svenske indslag, Ronnie Hagestig i BMW M3 E30, og de indledende runder kostede begge Volvo 242erne kørt af Peter T. Jensen og Morten Schnack. Det efterlod Daarbak med Robert A. Jensen i Opel Astra og Jakob Pedersen i Audi Coupé som eneste modstandere i A-finalen. Troels Daarbak kom bedst afsted og selv om Robert ”Raket” hurtigt fik kontakt, fik han aldrig chancen for et overhalingsforsøg og med Jakob Pedersen en halv omgang efter, var podiepladserne fordelt.

Med en løbsdato en måned senere end sædvanligt, var der også blevet længere mellem publikum og køen var kortere hos pølsemanden - sommerferien havde ramt!

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • Nisseringen
  •