Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Rigtig god dag for HM Racing på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

01/07/10 

DEC - Danish Endurance ChampionshipHM-Motorsport med de tre kørere, Jens-Henrik Hansen, Jens Erik Hansen og Flemming D. Olsen, havde en rigtig god dag i forbindelse med 6 timers løbet på Padborg Park i weekenden. Med en klassesejr blev målet nået. Men det var ikke helt uden problemer.
 

Det startede godt. Vejrudsigten lovede tørt vejr, så man kunne satse på et rent tørvejrs-setup. De to træningssessioner blev kørt og alle kørere fik fundet sig rigtig godt tilrette i bilen. Det resulterede i en startplacering som nr. 9.

Jens-Henrik Hansen skulle starte i bilen og fandt hurtigt ud af at mindst en af bilerne foran ham måske ikke lige ville holde samme tempo som han selv, så der blev puttet lidt agresivitet under styrthjelmen og i løbet af nogen omgange var bilen og teamet oppe på en generel femteplads.


(Foto: Gripping Media)

Da tanken var ved at være tom og der skulle fyldes brændstof på første gang, var det nødvendigt med en tissepause for Jens-Henrik Hansen, men han fik ikke lov af teamet i denne omgang, så det var afsted igen. Ved næste pitstop er det dog så presserende at komme på toilet, at Jens-Henrik Hansen stormer ud af bilen, når på toilet og kommer tilbage igen og sidder fastspændt og klar til at køre, med ca. 15 sekunder tilbage af de obligatoriske 3 minutter et pitstop skal tage.

Efter 141 omgange og yderlige avancement efter diverse pitstops og et par enkelte safetycar perioder, skal Jens Erik Hansen overtage bilen. Han kører hurtige og stabile tider og er avanceret til en generel andenplads. Og med stor overraskelse og forundring befinder teamet sig lige pludselig på en generel førsteplads. Men den er desværre kun til låns og man må finde sig tilrette med andenpladsen.


(Foto: Gripping Media)

Efter 200 omgange og endnu et pitstop begynder Jens Erik Hansen at køre langsommere og langsommere tider, og samtidigt begynder bilen at overstyre. Ved næste pitstop bliver sagen undersøgt. Der er næsten intet gummi tilbage på hjulene, så på med nye hjul. Og samtidigt kommer Flemming D. Olsen i bilen. Og det viser sig at være godt. En af konkurrenterne er nemlig ved at nærme sig og er kommet alvorligt tæt på. Men Flemming D. Olsen giver den en ordentlig skalle og rykker fra konkurrenten igen og skaber mere tryghed for de andre i teamet.


(Foto: Gripping Media)

Den sidste halve time bliver fulgt med stor spænding af hele teamet. Lykkes det for Flemming D. Olsen at holde forspringet? Samtidigt kommer den gammelkendte frygt - kan materiellet nu holde til slut? Alt lykkedes for os i denne weekend. En klassesejr og en generel 3 plads er så absolut en solstråle historie for hele teamet. Vi vil gerne takke især de fire i pitcrewet - Michael, Mogens, Jesper og Mortensen for deres fremragende indsats. De har ydet et kæmpe arbejde før, under og efter løbet.

HM-Motorsport


Læs mere om:
  • Flemming D. Olsen
  • Jens Erik Hansen
  • Jens-Henrik Hansen
  • Padborg Park
  • 26/06/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •