Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Ekstra EM-krydderier på nordeuropæisk RC-finale

Rallycross - DM 
01/07/10 

Motorsport Nordjylland (MNJ) er i fuld gang med en hæsblæsende 2010-sæson, som naturligt har omdrejningspunkt omkring motorsportsstadionet i Nysum. I foråret var MNJ vært for henholdsvis DM-premieren i Folke Race samt 2. afdeling af DM i Rally Cross. MNJ-ildsjælene er dog allerede i fuld gang med planlægningen af efterårets store arrangementer.
 


Den regerende europamester: Sverre Isachsen fra Norge i Ford Focus har også kørt sig i front for EM 2010 i Rally Cross.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Gennem flere år har MNJ haft æren omkring finalen i det nordeuropæiske RC-mesterskab (NEZ), forklarer MNJ’s tidligere formand Kaj Storgaard. – I al beskedenhed er vi også flere gange blevet kåret til årets arrangement i løbsserien. Dette påtænker vi at udbygge yderligere i NEZ-finalen: Rally Cross Denmark, som afvikles i løbsweekenden: 25.-26. september 2010.


MNJ’eren: Morten Jespersen i Peugeot 207 ser frem til et Division 1-topbrag på hjemmebane.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

North European Zone (NEZ) andrager: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen samt Rusland.
- Vi har positiv kontakt til flere af de nordiske RC-frontteams, fortsætter Kaj Storgaard. – Her er Norge og Sverige fornemt repræsenteret i Europamesterskabet (EM). De tre frontrunnere blandt de tunede 4WD’ere med turbo (Division 1) er i øjeblikket: Sverre Isachsen (N - Ford Focus), Michael Jernberg (S – Škoda Fabia) samt den 14-dobbelte EM-vinder: Kenneth Hansen (S – Citroën C4).


Den 14-dobbelte europamester: Kenneth Hansen i Citroën C4 har optrådt utallige gange for sit svenske hjemmepublikum i Höljes, som i 2009 var på 25.400 tilskuere.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi har lagt en strategiplan omkring fremskaffelse af sponsorer til en spektakulær EM-revanche i Division 1, supplerer løbsleder Carsten Storgaard. - Det flasker sig nemlig så fornuftigt, at EM-finalen bliver kørt i Tjekkiet week-enden før Rally Cross Denmark. Vi påregner derfor at få flere RC-teams til at udskyde returneringen til Norge/Sverige med en uges tid. Dette gør også færgeudgifterne markant lavere.

MNJ har netop afsluttet hovedparten af TV-optagelserne til den 5. udgave af Zulu Djævleræs. I et par uger har primus motorerne derfor lige trukket vejret, inden efterårets mange udfordringer byder sig til. Flere af MNJ’erne benytter dog lejligheden til et besøg hos det svenske RC-mekka i Höljes, hvor næste EM-afdeling 2010 afvikles: 3.-4. juli. Dette sker med flere nordjyske RC-teams på startlisten.


Den spektakulære norske BMW-chauffør: Ove Skårland besøgte MNJ’s RC-stadion i 2009.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi skal også i gang med en yderligere renovering samt smukkesering af motorsportsstadionet i Nysum, oplyser Carsten Storgaard. – Omkring 100 m. af asfalten er efterhånden blevet bremset i stykker, og skal derfor genetableres. Samtidig tager vi en tørn omkring opbygning af curbes (sidekanter), etablering af sandfang samt flytning af autoværn i et af svingene. Det langsigtede mål er stadig væk godkendelse til afvikling af EM-arrangementer, hvilket også kræver en forlængelse af rundbanen.


Efter 3 EM-sølvmedaljer i perioden: 2004-2009 banker svenskeren Michael Jernberg i Skoda Fabia kraftigt på til sin første EM-titel i Division 1.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Rally Cross Danmark har opnået en stor stjerne blandt de skandinaviske kørere i den tunede 3 liters-klasse, afslutter Kaj Storgaard. - Vi påregner derfor også at tiltrække RC-teams med primært vilde og voldsomme Volvo’er fra Norge/Sverige til NEZ-finalen.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Morten Jespersen
  • Nysum
  •