Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

100 løbs jubilæum i Portimao på søndag

WTCC 
30/06/10 

Nej det er ikke en af kørerne der har jubilæum, det er heller ikke et team, men derimod det de alle bevæger sig rundt på - det sorte guld. Det er nemlig løb nr. 100 for dækfabrikanten der siden 2006 har leveret dækkene til WTCC serien.
 

Siden 2006 har WTCC serien kørt på Yokohama Advan dæk. Og når der køres i Portimao i Portugal i den kommende weekend vil løb nr. 100 for Yokohama dækkene blive kørt. Men historien om race for en af verdens syv største dækfabrikanter, starter for snart 40 år siden.

I 1963 blev Yokohama dækkene for første gang anvendt til motorsport, det skete ikke unaturligt i hjemlandet Japan, og i 1978 dukkede Advan navnet op for første gang. Og siden 1983 er der vel ingen der har været i tvivl om Advan navnets tilstedeværelse i motorsporten.


Alle bilerne får nye streamers i anledning af jubilæet
(Foto: Romano Poli)

Netop i 1983 vandt en af motorsports historien helt store ikoner det berømte Macau Formel 3 løb. Det var næsten selvfølgeligt Ayrton Senna der dette år vandt løbet foran Gerhard Berger og Martin Brundle. Det skete naturligvis på Yokohama Advan dæk. Siden er der masser af i dag kendte og prominte kørere der har leveret masser af topresultater på dækket, og det i mange forskellige klasser.

Det er ikke kun asfaltbanerne der har været betrådt af Yokohama Advan dækkene. Rallysporten har også i flere klasser årene igennem anvendt Yokohama Advan dækkene. Seneste er Yokohama trådt ind og støtter Peugeot Sport Tyrkiye der netop har indsat et rent pigeteam. Pigerne fik deres rigtige debut på topniveau i forbindelse med Rally d´Italia Sardegna.

I forbindelse med 100 løbs jubilæet i Portimao, vil bilerne få nye streamers på forruder og døre, der gør opmærksom på jubilæet. Niende og tiende afdeling som køres i Portimao i Portugal i den kommende weekend, kan som sædvanligt følges på Eurosport.

Allan Osbech
Yokohama Danmark


Læs mere om:
  • Portimão
  • 04/07/10 - Portimão - WTCC
  •