Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

CRAA - Heat 2 - 65 klassen

Classic Race
Aarhus 

28/06/10 

CRAAEfter lørdagens tidskørsler og klassens første heat på den til weekenden, nyanlagte gadebane i de flotte og pragtfulde omgivelser omkring mindeparken i Århus, var der virkeligt lagt op til et superspændende finaleheat i ´65 klassen.
 

Tusindvis af tilskuere stod på tæerne, da det flotte felt rullede rundt på parade omgangen, for at tage opstilling til et af dagens vel nok mest spændende heats

Opstillingen til heatet, var udregnet efter resultatet i lørdagens løb, dette betød at på pole position holdt Benny Hall i sin Lotus Cortina ved siden af ham holdt Steen Dupont også i Lotus Cortina i anden række på tredje startposition holdt HKH Prins Joachim med Frits Campage Ford Falcon ved siden af i tredje række holdt Jacob Nielsen Ford Mustang og Oscar Davidsen Siesby Lotus Cortina.

Da starterens arm påbegynder den opadgående bevægelse som indikere løbets start, slipper Steen Dupont koblingen på det helt rigtige tidspunkt og veksler sin anden startposition med første pladsen skarpt forfulgt af HKH Prins Joachim der ligeledes har koordineret tingene rigtigt, Benny Hall fandt sig selv stillestående da han fejlbedømte motoromdrejningerne hvilket betød en stor del hjulspin, dette betød at han faldte tilbage på en tredjeplads.

HKH Prins Joachim begyndte nu en intensiv jagt på Steen Dupont der havde omkring 2 sekunders forspring, på tredje omgang begyndte Steen Dupont´s bremser at overophede (et problem, som havde plaget flere kører over weekenden) og han valgte derfor at nedsætte hastigheden lidt for at køre på det sikre, dette betød så at HKH Prins Joachim kunne udbremse ham for enden af langsiden og dermed overtage føringen i løbet.

På tredjepladsen havde Benny Hall ligeledes problemer med sine bremser, han valgte også at sænke farten hvilket betød at Frits Campage let og elegant kunne glide forbi i en flot nedbremsning. Kort efter kunne Jacob Nilsen, Bent Thøgersen og Torben Nielsen ligeledes overhale og Hall indfandt sig derfor på syvende pladsen.

Kørerne begyndte nu at gå for det taktiske og køre deres placeringer hjem, over stregen som vinder kom derfor HKH Prins Joachim 17 sekunder foran Steen Dupont som igen havde 4 sekunder ned til Frits Campage.
På grund af udregnings metoden hvor man brugte de sammenlagte total tider fra begge heat, blev det endelige resultat af weekendens to løb derfor. HKH Prins Joachim på første pladsen med Steen Dupont på anden pladsen og Benny Hall blev sammenlagt nummer 3.

Man kan med rette konkludere, at dette første løb på de Århusianske gader var en kæmpe succes og der hersker ingen tvivl om at alle deltagerne ser frem til en gentagelse næste år.

På gensyn i Århus

K.D.

Læs mere om:
  • Benny Hall
  • HKH Prins Joachim
  • Steen Dupont
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 27/06/10 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •