Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Lang (ufrivillig!) sommerpause til Kennie Frydkjær

Renault DTC
Light Cup 

28/06/10 

Tingene gik lidt stærkt op til sæsonstarten – desværre også lidt for stærkt!
Blot fem dage inden årets sæsonstart i Renault DTC Light Cup, faldt de sidste økonomiske brikker på plads og med ganske kort varsel skulle brikerne samles; der skulle laves endelig aftale med Sally Racing, meldes ind i ASK, bestilles køredragt, bestilles sponsormærker og dekorering, arrangeres overnatning og fri fra arbejde – i en periode, der i forvejen var præget af ’ekstraordinær travlhed’ på hjemmefronten.
 

Glemte vi noget...? Nej, men vi mistede fokus på det, der skulle vise sig at være det vigtigste: Vi fik ikke fulgt op på, om racerlicensen fra DASU var på plads – og det var den ikke!

Der er naturligvis ingen undskyldning for at køre løb uden licens og det skal naturligvis straffes. Ifølge en DASU protekol med ’minimum 2 løbsdage suspension’.

På baggrund af denne protokol, fastsatte Banesportsudvalget at Kennie Frydkjær Jensen skulle suspenseres fra al motorsport i perioden 24. april til 1. september – samt udelukkes fra Åbningsløbet.

En ualmindeligt hård straf for en administrativ fodfejl – i særdeleshed fordi det i praksis betyder, at Kennie bliver udelukket fra seks løb ud over åbningsløbet, svarende til 2/3 af DTC Light-sæsonen og 2/3 af DEC-sæsonen!


Åbningsløbet var i særdelseshed et skidt løb for Kennie Frydkjær Jensen: Karriererens dårligste placeringer, skader for adskillige tusinde kroner - og nu altså en udelukkelse for det meste af sæsonen! Hvad er det lige, der motiverer én til at fortsætte?
(Foto: Motortsporten.dk)

Vi valgte derfor at appelllere afgørelsen til DASU’s Amatør- og Ordensudvalg, der behandlede sagen i sidste uge og i praksis stadfæstede strafudmålingen, dog med den lille ’indrømmelse’, at suspensionen udløber den 15. august – efter at fjerde afdeling af DTC Light Cup er afviklet.

Kennie får dermed mulighed for at deltage i tredie afdeling af DEC, der afvikles den 28. august, men han måtte desværre stå over weekendens 6-timers løb – og ligeledes bliver udelukket fra første DEC- afdeling, som Kennie kun kunne deltage i, fordi appellen A & O blev tillagt opsættende virkning.

Heldigvis er der fortsat fuld opbakning fra både Kennies sponsorer og Sally Racing og den næste uges tid vil vi forsøge at feje resterne af sæsonen sammen – det ligger dog allerede nu fast, at Kennie vil deltage i de sidste tre afdelinger af DEC.

Vi har endnu ikke har besluttet om vi vil appellere afgørelsen til Danmarks Idræts Forbund (DIF). Sportsligt får en appel ingen betydning, da løbene jo er kørt, men da afgørelsen er meget principiel og i øvrigt afsagt af et uenigt A & O-udvalg, kan det give mening at gøre det af hensyn til fremtidige sager.

Du kan læse hele sagen her: DASU.dk

God sommer – og på gensyn på Padborg Park den 28. august!

Vitesse Racing


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Sally Racing
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - Renault DTC Light Cup - DM
  •