Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Ager/Pedersen/Johansen vandt Padborg 6 Timer

Danish Endurance
Championship 

28/06/10 

DEC - Danish Endurance ChampionshipEn af feltets mindste biler var tæt på sensation i langdistanceløb
Trioen Peter Ager/Tom Pedersen/Per Johansen, Esbjerg/Christiansfeld/Kolding, er fortsat ubesejrede i denne sæson, når det gælder langdistancerace på asfaltbane for biler. På Padborg Park sikrede trioen i deres nye Opel Corsa sejren i det længste baneløb, der er blevet kørt på dansk grund i mere end 50 år, da de vandt Padborg 6 Timer med fem omganges forspring til Tommy Schröter/Casper Kirk Johansen/Claus Thinggaard, Vojens/Vejle/Højbjerg.
 

Sejrsmarginen på de fem omgange svarede til godt 11 kilometer eller seks minutters kørsel ved topfart, hvilket understregede, at det seks timer lange løb på racerbanen ved den dansktyske grænse var en særdeles tæt affære.

Da de fem første kvarter af løbet var kørt, var de fire bedste mandskaber således på omgangshøjde, og det var faktisk ikke de senere vindere, der førte an. Det var i stedet Michael Jacobsen/Johnny Andersen/Roy Edland, Aabenraa/Horsens/Norge, der i deres Porsche 997 GT3 Cup havde arbejdet sig i front og sikret sig en føring på bare 10 sekunder, og senere kom Thomas Nielsen og brødreparret Michael Klostermann/Claus Klostermann, Padborg/Gørløse/Greve Strand, også i front med deres BMW 325i. Men det var ikke kun de potente biler, som kunne føre feltet an på Padborg Park, idet Peter Rasmussen/Per Poulsen/Jakob Kristensen, Søllinge/Årup/Selling, ved to-timers mærket var i front med deres division 2-bil.


Nummer to og et i Padborg 6 Timer. Tommy Schröter/Casper Kirk Johansen/Claus Thinggaard er i deres Audi TT ved at blive hentet med en omgang af de senere vindere Peter Ager/Tom Pedersen/Per Johansen.
(Foto: Morten Alstrup)

Ved tre-timers mærket formøblede Michael Jacobsen sit holds chancer for en sejr, da han spandt i et af banens snævre sving og satte sin Porsche baglæns i sandkassen, hvilket skete på et tidspunkt, hvor Klostermann-brødrene allerede var sat tilbage af en længerevarende reparation, som i sidste ende kostede dem den fortsatte deltagelse i løbet.

Imens havde Jens-Henrik Hansen/Jens Erik Hansen/Flemming D. Olsen, Havdrup/Havdrup/Ros-kilde, støt og roligt arbejdet sig op gennem rækkerne med deres Citroën C2, der er en af feltets mindste. Lige fra start havde trioen taget føringen i division 1, men hurtigt havde de også kørt sig i top fem i det generelle klassement. Denne femteplads blev senere forbedret til en andenplads, da holdet formåede at foretage sine tankstop på tidspunkter, hvor der var safety car på banen, hvorfor de minimerede deres tidstab i forhold til konkurrenterne. I løbets tredje time kunne Jens-Henrik Hansen/Jens Erik Hansen/Flemming D. Olsen således erobre den generelle førsteplads.

Denne føring formåede Citroën-trioen at holde i et kvarters tid, inden de blev passeret af Peter Ager/Tom Pedersen/Per Johansen, som kom tilbage i front, da løbet gik ind i sin fjerde time, hvor de overtog en føring, som Opel Corsa-holdet beholdt til mål.


Både den største og den mindste bil i feltet fik lejlighed til at føre Padborg 6 Timer. Michael Jacobsen/Johnny Andersen/Roy Edland var vinderkandidater, indtil de satte tid til grundet en tur i sandkassen, mens Jens-Henrik Hansen/Jens Erik Hansen/Flemming D. Olsen kørte sig i front i periode takket være en perfekt pitstopstrategi.
(Foto: Morten Alstrup)

Herefter var der færre perioder med safety car, hvorfor Jens-Henrik Hansen/Jens Erik Hansen/Flemming D. Olsen gradvist mistede kontakten til den førende bil i takt med, at denne kunne køre 3-4 sekunder hurtigere pr. omgang. Jens-Henrik Hansen/Jens Erik Hansen/Flemming D. Olsen måtte også lade et par hurtigere biler slippe forbi, men havde stadig farten og pålideligheden til at være med i toppen, og de endte således blot to omgange efter Tommy Schröter/Casper Kirk Johansen/Claus Thinggaard, der på andenpladsen havde haft et problemfrit løb i deres Audi TT.

Danish Endurance Championship holder nu sommerferien indtil den sidste weekend af august, hvor tredje afdeling køres på Padborg Park.

Resultat af Padborg 6 Timer::

Pl. Kørere Mærke / Klasse Omg.
1 Per Johansen Opel Astra 301
Peter Ager Nummer 1 i division 2
Tom Pedersen
2 Casper Kirk Johansen Audi TT 296
Claus Thinggaard Nummer 2 i division 2
Tommy Schröter
3 Jens Erik Hansen Citroën C2 294
Jens Henrik Hansen Nummer 1 i division 1
Flemming D. Olsen
4 Michael Jacobsen Porsche 997 GT3 Cup 292
Johnny Andersen Nummer 1 i division 3
Roy Edland
5 Kurt Poulsen Renault Clio III 292
René Andreassen Nummer 3 i division 2
Henrik Larsen
6 Werner Wounlund Citroën Saxo 290
Bjørn Larsen Nummer 2 i division 1
7 Jackie Bøllingtoft Mini Cooper Challenge 284
Christian Daluiso Nummer 4 i division 2
Jens Larsen
8 Lars Vendelbo Mini Cooper Challenge 283
Niels Borum Nummer 5 i division 2
Jacques Møller
9 Niels Thorborg Renault Clio III 282
Karsten Kjærulff Nummer 7 i division 2
Mads Pedersen
10 Lasse Pedersen Volkswagen Lupo 281
Chris Larsen Nummer 3 i division 1

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Flemming D. Olsen
 • Jens Erik Hansen
 • Jens-Henrik Hansen
 • Per Johansen
 • Peter Ager
 • Tom Pedersen
 • Tommy Schröter
 • Padborg Park
 • 26/06/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
 •    ASETEK SIMSPORTS