Robbin Harms 6’er på Misano Adriatico

SuperSport
600 VM Series

28/06/10

Danmarks bedste road-racing kører, Robbin Harms, tangerede søndag eftermiddag sit bedste resultat i 2010 Supersport verdensmesterskabet, da han i sæsonens ottende VM-løb, som fandt sted nær Rimini i Italien, strøg i mål på en flot 6. plads – blot 14 sekunder efter den vindende Eugene Laverty fra Irland. Dermed avancerede danskeren to placeringer i VM-kampen og han ligger nu på en samlet sjetteplads.

”Det var en god afslutning på en god og stabil weekend,” fortæller Robbin Harms, som i år ikke bare er kører, men også team-ejer og teamchef. ”Under træningen blev vi ved med at forbedre motorcyklens opsætning og kørte omgangstider uden det helt store udsving. Det gjorde mig klar til løbet.”

Robbin Harms tangerede søndag eftermiddag sit bedste resultat i 2010 Supersport VM med en sjetteplads i den italienske VM-afdeling ved Rimini.
(Foto: Jakob Evers)

Robbin Harms startede fra 9. pladsen på Misano Adriatico racerbanen, kun 1 sekund fra manden i pole-position og det målrettede arbejde bar frugt også i løbet, hvor danskeren over flere omgang lå på fjerdepladsen foran den lokale stjerne, Roberto Tamburini og Triumph fabrikskøreren, Chaz Davies.

”Jeg tog det roligt de første omgange efter starten for at se, hvordan det ville udvikle sig og for at føle, hvor jeg havde motorcyklen og mig selv. Derefter rykkede jeg op gennem feltet. Jeg følte mig stærk og havde kontrol over det hele. Da jeg blev overhalet i løbets sidste fase havde jeg desværre ikke overskud i cyklen til at generobre 4. pladsen og valgte derfor at holde hovedet koldt og køre 6. pladsen hjem,” siger Robbin Harms, som fortsætter: Teamet og jeg er super glade for vores professionelle indsats og vi kan mærke, at vi rykker fremad, også som team.”

Afstanden til de to forankørende var kun omkring et sekund, da løbet var slut og med en afstand til den vindende trio på mellem 7 og 14 sekunder har Harms dokumenteret, at det for alvor går fremad i styrkeforholdet mellem hans team og de fabriksstøttede hold.

Næste afdeling af Supersport VM finder sted d. 11. juli på Grand Prix racerbanen ved Brno i Tjekkiet. Det er en bane hvor danskeren har opnået nogle af sin karrieres bedste resultater og med den seneste positive udvikling ser Robbin Harms frem imod næste VM-løb med store forventninger.