Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Sjældenheder på to hjul

Classic Race
Aarhus 

25/06/10 

Classic Race Århus er ikke kun for bilentusiaster. Løbet byder også på noget af det bedste fra motorcyklernes verden. Classic Race Århus er dermed det eneste historiske motorløb som også inkluderer tohjulede toptunede skønheder som du med garanti aldrig ser uden for banerne
 

Lørdagens og søndagens opvisninger spænder over et bredt felt, der indeholder det meste fra MC-sportens verden: Fra hedengangne navne som Seeley, Scott, Bultaco, Norton og BSA, over genopstandne Triumph og op til nutidige Ducati, Moto Guzzi, Yamaha og Honda.


Rudge Ulster

Da de japanske motorcykelproducenter gearede op for udviklingen af deres maskiner, så skete det med så voldsom fart, at de tromlede henover markedet – og de satte også deres præg på racerbanerne. En af de sjældneste repræsentanter for den effektive japanske indmarch stiller til start i Classic Race Aarhus: Svend Anderssons Yamahas TZ350 fra 1972 er én af bare fire fabriksracere i verden, og den vandkølede racer blev forgænger for en af de mest succesrige racer-familier nogensinde.


Yamaha TZ350

I den mindre 125 ccm-klasse kørte svenske Kent Andersson i de tidligere halvfjerdsere et par løb for Maico, der ellers primært gjorde det i offroad-maskiner. Han gjorde det godt, og blev belønnet for det af Maico – men et par tekniske uheld fik ham senere til at skifte til netop Yamaha, hvor han blev verdensmester i 1973 og 1974. Maico’en i feltet har netop tilhørt Kent Andersson.


Rudge Ulster

Nogle motorcykler skiller sig ud med historien, andre med teknikken: Feltets 1938 Rudge Ulster 500 har ikke bare et topstykke med fire ventiler – topstykket er lavet af en særlig bronzelegering. Rudge var netop kendt for innovativ teknik indenfor både motorer og gearkasser, og nød stor succes i road racing. ”Ulster”-modellen er da også netop opkaldt efter det berømte Ulster Grand Prix på den irske Dundrod-bane, men mærket er mindst ligeså kendt for succeserne på de legendariske og livsfarlige Isle om Man-løb.


Rudge Ulster

Classic Race Århus har som ambition at skabe et familiearrangement som har noget at byde på for alle. Så mens mændene ser på biler er der rigeligt at lave for både damerne og børnene. Champagnebaren, Goodlook Street med tidstypiske boder og hygge i parkens grønne omgivelser er blot nogle af mulighederne for damerne mens børnene kører GoKart eller prøver de gamle vintage tivoliforlystelser. Classic Race Århus har noget for enhver, og nu altså også MC-folket.


Rudge Ulster

Se weekendens program og løbsavis for arrangementet her

Yderligere info kan findes på www.craa.dk


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 27/06/10 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •