Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

Super start på Jyllandsringen til DM

MC sport 
26/06/10 

- for Steven Tirsgaard og Simon Tirsgaard
Steven Tirsgaard og Simon Tirsgaard deltog i den netop overståede weekend i 1. afd. af DM for Super Bike og Super Sport 600 på Jyllandsringen til Juniløbet sammen med DTC.
Det var under meget vekslende vejrforhold, hvor tidtagningen lørdag blev kørt på tør bane under første tidtagning og pletvis våd bane til 2. tidtagning. Sprintløbet lørdag blev kørt på en meget våd bane, mens begge søndagens løb blev kørt på tørre baner.
 

Lørdagens tidtagning gav pole position til Steven Tirsgaard, mens Simon Tirsgaard opnåede en 4. startplacering i Super Sport feltet. Det var første gang Simon kørte på Jyllandsringen, hvorfor hans første optræden blandt Super Sport kørerne er mere end godkendt, når man tager i betragtning, at banen anses for teknisk vanskelig. Simon fik placeringer som henholdsvis nr. 1, 4 og 6 i de 3 løb, og 6. pladsen skyldtes en tidsstraf på 20 sekunder for en dømt tyvstart. Han kørte sig ellers ind på 4. pladsen i løbet. Steven blev nr. 6 i regnvejrsløbet om lørdagen, men det blev der rettet op på om søndagen, hvor det blev til 2 førstepladser.


Steven Tirsgaard.
(Foto: Tom Hjortlund)

I lørdagens sprintløb over 5 omgange på en regnvåd bane startede Simon Tirsgaard helt uimponeret, og ved det ternede flag, havde Simon lagt alle de øvrige konkurrenter bag sig i Super Sport 600 klassen og sluttede som nr. 1. I begge søndagens 2 løb endte han på 4. pladsen efter nogle tætte og spændende dueller med de øvrige deltagere, men grundet den omtalte tyvstart, blev han rykket ned som samlet nr. 6 i det sidste løb. Men en godkendt debut i serien, hvor han nu deler 2. pladsen med Steffen Carlsen. Det bliver meget spændende, at følge Simon resten af sæsonen i Super Sport klassen.

Steven Tirsgaard startede på pole i sprintløbet på den våde bane, men han faldt hurtigt ned gennem feltet for til sidst at slutte som nr. 6, hvor Thomas Harding havde taget starten, hvorefter de øvrige kørere ikke så mere til Thomas, der kørte en sikker sejr hjem.


Simon Tirsgaard.
(Foto: Tom Hjortlund)

Det var den gammel kendte Steven vi så til søndagens 2 tørvejrs løb, hvor Thomas Harding igen tog starten, men det blev der ændret på ret hurtigt i det første løb, hvor Steven tog føringen, og kørte en sikker sejr hjem med Thomas Harding som toer og Ulrik Døssing Nielsen på 3. pladsen. I søndagens andet løb startede Steven fra en position som nr. 3, hvor Thomas igen tog starten, og fik et forspring på et par sekunder, men Steven fik ham kørt ind og overhalet, hvorefter denne placering blev holdt helt ind til det ternede flag. Igen indtog Ulrik Døssing Nielsen 3.pladsen. Steven er nu samlet nr. 2 i klassen efter Thomas Harding.


Steven Tirsgaard.
(Foto: Tom Hjortlund)

Steven Tirsgaard sagde efter løbet: ”Som bekendt har min racer været hos FV Motor ved Finn Villadsen for tuning og indstilling her til sæsonen 2010, og resultatet har været meget vellykket, idet Finn´s ekspertise har udmøntet sig i en utrolig velkørende og hurtig racer, der er meget nem at håndtere på racerbanen. Nu er der blot et par småjusteringer Søren Bille og jeg skal have foretaget” slutter Steven.

Næste løb i DM serien er på Ring Djursland 14. og 15. august.

Martin Speed of Light
TH Motorsport


Læs mere om:
  • Simon Tirsgaard
  • Steven Tirsgaard
  • TH Motorsport / Martin – Speed of Light
  •