Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tunnelsyn i Valencia

Formel 1 
23/06/10 

Optakt til det Europæiske Grand Prix
Det Europæiske Grand Prix er sådan en god fleksibel titel man kan give til et løb, for at kunne køre to løb i samme land. Brands Hatch i England, Jeres i Spanien, Nürburgring i Tyskland er nogle af de baner der har lagt asfalt til løbet. Men nu er det gadebanen i Valencia der ligger asfalt til. Og denne intermistiske bane tjener jo til at profitere af at en af sportens største stjerner er spanier. At banen så minder mere om en sporvognsbane betyder mindre.
 

Selvfølgelig skal det blive spændende at se om de regelændringer der trådte i kraft til denne sæson får nogen betydning for kvaliteten af underholdningen i Valencia. Men, man kan have sin tvivl om noget kan redde det løb.

Hjemmebanehelten hedder Fernando Alonso - og han vil gerne vinde - ellers begynder det der med VM titler at se besværligt ud. En sejr til Alonso vil være populær ved publikum - og godt for VM. Ferrari og begge kørere har været ude i løbet af ugen for at understrege at VM bestemt stadig er et realistisk mål - men det begynder at ligne retorik, hvis ikke der snart kommer resultater bag det.

Også Mercedes har været ude at snakke positivt om deres VM chancer - i virkeligheden burde de koncentrere sig mere om at få bilen på podiet til en begyndelse. Mercedes har indtil nu i år ikke vist noget der kunne få en til at tro at de faktisk kan kæmpe med om VM i år.

Umiddelbart virker det mere sandsynligt at Renault og Kubica kan stjæle en sejr, end at Mercedes kan. Det franske team virker frisk og har medvind. Og banen i Valencia kunne sagtens tiltale Kubica - og banens beskaffenhed kunne opveje de mangler Renault har i forhold til konkurrenterne.

Men i virkeligheden bliver det jo nok snarere en sag der skal afgøres mellem Red Bull og McLaren. Sidstnævnte er kommet godt efter det i de sidste par løb. Så spørgsmålet er om McLaren har fået gang i momentum eller Red Bull bider igen.

Derudover er der i begge teams en spændende intern duel, som kan bryde ud i flammer ved meget små gnister. I Red Bull har vi set den første røg af brænden - og der kan meget vel komme meget mere. Hos McLaren er problemerne knapt så synlige, men dermed ikke sagt at de ikke hurtigt kan opstå.

Resten af feltet kan håbe på at gøre en god figur - Williams og Force India har begge ambitioner om at starte i top 10. Indtil videre er det lykkedes en del oftere for det lille Force India team.

Men forvent ikke noget stort drama på søndag. Banen er ikke lavet til drama, men til at tjene penge.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Valencia (gadeløb)
  • 27/06/10 - Valencia (gadeløb) - Formel 1
  •