Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Dansk Super Kart nået til Grindsted

Go Kart 
25/06/10 

Dansk karting har verdensklasse. Unge danske kørere vinder disse år regelmæssigt store løb i ind- og udland, og flere er blandt favoritterne når der senere på året køres om EM og VM.
Den kommende weekend (25. – 26. juni) kan man i Grindsted opleve den hjemlige elite, når tredje og fjerde afdeling af Dansk Super Kart afvikles på Grindsted Motor Ring, med Grindsted Gokart Klub som arrangør.
 

Dansk Super Kart afvikles for de tre internationale klasser KF2, KF3 og KZ2. KF2 er betegnelsen for den næsthøjeste senior kategori i international karting. På Grindsted Motor Ring når topfarten op på ca. 120 km/t for enden af langsiden, og duellerne foregår med få centimeter mellem kørerne.
Blandt favoritterne er vinderne af de to første afdelinger, Jonas Hansen og Nikolaj Bøllingtoft. Sidstnævnte er et særdeles spændende bekendtskab på de danske baner. Den 23-årige fynbo har bl.a. to italienske mesterskaber og bronze ved VM i 2008 ”på samvittigheden”.


(Foto: DASU)

I juniorklassen KF3 er kampen også tæt, og kan blandt andet byde på et møde mellem flere af de kørere der også satser fuldt internationalt. De to første afdelinger blev vundet af Nicolas Beer og Lasse Sørensen. Sidstnævnte er lillebror til formelkøreren Marco Sørensen, så fartglæden ligger altså i blodet på den unge Ålborgensere. Blandt de øvrige favoritter kan nævnes Jannick Flygenring, Kasper Larsen, Nicklas Nielsen og Martin Mortensen. I KF3 er kørerne alle mellem 13 og 15 år gamle.

Sidste klasse i Dansk Super Kart er gearklassen KZ2. I modsætning til de to andre kategorier er KZ2 karterne forsynet med gearkasse og kobling, hvilket gør det muligt at afvikle stående starter. Det er et fantastisk syn at se et felt blive sluppet løs i starten, og accelerere fra 0 – 100 km/t på ca. 3 sekunder!
Michael Engstrøm Christensen vandt begge afdelinger i åbningsløbet i Vojens, og han er blandt favoritterne sammen med Henrik Lilja og Frederik Høyrup-Hansen.

Foruden ovennævnte afvikles løb for flere supportklasser.

Fakta:

  • I Dansk Super Kart afvikles et afsluttet løb hver af dagene lørdag og søndag.
  • Den samlede præmiesum for Dansk Super Kart udgør kr. 120.000.
  • Grindsted Gokart Klub har ca. 350 medlemmer. Formand er Edvard Madsen.
  • Grindsted Motor Ring er 900 m. lang, og blev grundlagt i 1965.
  • Se hjemmesiden www.grindstedgokartklub.dk
  • Sponsor for Dansk Super Kart er Dansk Metal.

Læs mere om:
  • Grindsted Gokart Bane
  •