Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Sørensen forsvarer føringen i tysk junior-kartingmesterskab

KF3 
25/06/10 

Den sydvestjyske teenager - Christian Sørensen - var absolut ikke tilsmilet af konkurrenceheldet, da opgaven lød på 3. afdeling i det tyske junior-kartingmesterskab (DJKM), som blev kørt i Wackersdorf lidt nord for München. Til start i det sydlige Tyskland var 38 unge kørere fra 9 forskellige nationer i den internationale junior-klasse: KF3.
 

Far og teamchef Erik Sørensen ridser situationen op: - Ved de to første DJKM-afdelinger i henholdsvis Kerpen og Oschersleben havde Christian været blandt de dominerende kørere i TOP FEM i både tidtagning, kvalfikationsheats og finalerne. I al beskedenhed var han derfor suverænt i front for DJKM 2010 inden Wackersdorf.

Bane-layoutet i Wackersdorf er forholdsvis kringlet, men alligevel bydes der på fornuftige muligheder for overhalinger. Dette blev nødvendigt for Christian Sørensen, som startede som nr. 28 til finalerne: - Under trænings-forberedelserne på Wackersdorf præsterede jeg omgangstider helt i front. I tidtagningen trak regnbyger dog hen over det udendørs bane-område, hvilket drillede mig en lille smule. Det er ikke optimalt at køre på fedtet underlag med tørvejrsdæk, specielt fordi der er så mange indstillingsmuligheder på et kart-chassis.


Christian Sørensen hjemkørte mange placeringspoint til trods for manglende konkurrenceheld under kvalifikationen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Christian Sørensen er selv kraftigt med omkring udviklingen af chassis og motorforbedringerne hos det italienske kart-fabrikat: Birel. I Wackersdorf testede sydvestjyden således karburatorer under DJKM-løbene.

- Under slutklargøringen til det første af kvalifikationsheatene glemte jeg tilstrækkelig fastspænding af kædeafskærmningen, fortsætter Erik Sørensen. - Den blæste af karten på allerførste baneomgang i racet. Christian blev herefter vinket ud med mekanisk defekt, fordi kædeskærmen altid skal være intakt. Dette sker for at forebygge fysiske skader efter kædesprængninger.


Den unge vestjyde fandt konkurrencefarten i finalerne på Wackersdorf, og kørte samtidig hurtigste omgangstid.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I andet kvalifikationsheat blev Christian Sørensen påkørt så uheldigt bagfra af en konkurrent, at luften forsvandt ud af højre baghjul på et splitsekund: - Heldigvis er der fast træk på begge baghjul i karten, hvorfor jeg haltede hjem over målstregen på en 12. plads. Specielt fik jeg problemer i højresvingene, og der var heller ikke optimalt greb i underlaget med kun et enkelt bagdæk.

I forfinalen vendte race poweren tilbage for danskeren, som derfor kørte sig frem fra nr. 28 til en tolver over målstregen i det internationale startfelt. Undervejs scorede Christian Sørensen fjerdehurtigst omgangstid.

- I selve finalen fortsatte jeg den gode speed ud fra startposition 12, konstaterer Christian Sørensen. - Jeg anvendte det allerbedste fra løbsweekendens test-erfaringer, og kørte frem til en slut-podieplacering som treer, og scorede samtidig arrangementets allerhurtigste omgangstid generelt i DJKM.


Christian Sørensen scorede sin tredje podieplacering ud tre mulige i DJKM 2010.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I den samlede DJKM-stilling ligger Christian Sørensen stadig væk i front med et stort forspring til nr. 2, som nu er blevet overtaget af norske Dennis Olsen. På den foreløbige treer følger Marek Böckmann fra Tyskland.

Også storebror: Bo Sørensen satte et dansk frontpræg på den lidt hurtigere KF2-klasse. Under det ene af kvalifikationsheatene ”glemte” en konkurrent imidlertid at bremse, hvilket ødelagde danskerens køler, som derfor holdt lidt igen for ikke at overophede motoren.


: Bo Sørensen præsterede også hurtigste omgangstid i KF2.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I finalerne blev der fightet hårdt mellem kørerne fra 9 forskellige nationer. Bo Sørensen hjemkørte placeringspoints i begge finaler med henholdsvis en otter og syver. I lighed med lillebror scorede sydvestjyden allerhurtigste omgangstid totalt i KF2 på Wackersdorf. I den samlede stilling i det tyske kart-mesterskab ligger Bo Sørensen på en 9. plads.

Næste mesterskabs-afdeling afvikles i sydtyske Ampfing tæt på den østrigske grænse midt i juli.

Kartingteam Christian Sørensen

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Christian Sørensen
  • Kartingteam Bo & Christian Sørensen
  •