Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Kampen om toppen i dansk Crosskart og Rallycross

Rallycross - DM 
25/06/10 

- på Nisseringen den 27. juni
Motorløbet den 27. juni på Nisseringen ved Næstved er 5 afdeling af Danmarksmesterskabet i Crosskart.
I en serie af 8 løb så går Crosskartkørerne ind i anden halvdel af sæsonen. Her begynder kampen at spidse lidt til.
 

Ind til videre så har Næstved Motorklubs Keld Munkedal lagt sig i spidsen. Men som nr. 1 i stillingen, så Keld jaget vildt fra de andre, som gerne vil overtage duksepladsen. Så Keld kan ikke slappe af på Nisseringen, fordi så er de andre kørt.

Løbet den 27. juni er ligeledes 5. afdeling af årets Danmarksmesterskab i Rallycross. Der er tilmeldt 55 af Danmarks skrappeste Rallycross teams, så der er lagt i ovnen til et brag af et race.


Første sving i a-finalen i division 5 ved dm 3 fra Ørnedalen.
(Foto: awfoto.dk)

I Div 5 for 0-1600 ccm utunede biler stiller Næstved Motorklub til start med sine 3 unge talenter, Jonas Skaaning, Michael Berg Sørensen & Daniel Erik Andersen.

Jonas, som er fra Haslev, stiller op i sin Honda med det mål at bruge hjemmebanen til at lukke hullet op til Aalborgenseren Mikkel Jespersen i kampen om DM guldet. Inden løbet mangler Jonas 11 point i at fange Mikkel. Med 3 løb igen er dette absolut muligt.

Michael fra Fakse og Daniel fra Slagelse har helt andre mål med løbet. Det skal bruges til at fange noget af det held, som ikke helt har været der endnu i år, selvom de begge har vist, at de har farten til at være med, hvor det er rigtig sjovt.

I Div 1A for 0-1600 ccm tunede biler stiller Næstved Motorklub op med bl.a. unge Søren Mortensen & den lidt ældre Kim Dall. Begge er med i kampen om DM medaljerne, så derfor drømmer de om, at Nisseringen er banen, som hjælper dem på vej mod deres mål.

I en serie ud af 7 løb, så er der ikke plads til at holde noget tilbage mere. Så alle, der vil noget, bliver nødt til at give sig fuldt ud fra morgenstunden. Derfor kan der forventes race fra starten af løbet.

Tidstagningen starter kl. 9.30, og første heatrunde bliver sat i gang kl. 11.00; men allerede fra kl. 8.00 kører de første biler på banen til deres træningsomgange.

Tag venner og familie med til at god dag på Nisseringen med masser af fart & race.

Nisseringen er skiltet på vejen mellem Næstved og Rønnede ved Toksværd.

Rasmus Andersen


Læs mere om:
  • Nisseringen
  •