Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Ny udfordring venter forude for DK Racing

Danish Endurance
Championship 

23/06/10 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDK Racing fik i slutningen af maj en flot start på titelforsvaret i den danske løbsserie i langdistanceløb. På Padborg Park vandt Peter Ager, Tom Pedersen og Per Johansen ikke bare klassen, men også løbet generelt i den første start, teamet havde i sin nybyggede og dengang forholdsvis uprøvede Opel Corsa.
 

Den 26. juni gælder det så næste udfordring for DK Racing, når holdet stiller til start i anden afdeling af Danish Endurance Championship. Stedet bliver atter Padborg Park, men i forhold til premieren bliver løbet noget hårdere. Det kommer nemlig til at gå over hele seks timer mod de fire, der ellers er normalt i mesterskabet.

”Det bliver materiellet, som kommer til at afgøre dette løb,” slår Per Johansen fast. ”Det bliver ikke et spørgsmål om, hvorvidt man kan køre en tiendedel eller to hurtigere pr. omgang. Heller ikke, om vi kommer til at starte som nummer et. Derimod bliver det utroligt vigtigt, at vores pitstop kommer til at fungere, og at vi kan holde et godt flow i motorløbet, for seks timer er lang tid. Man skal holde et godt flow i bilen, hvis man vil vinde. Og vi kører for at vinde!”

”Vi skal da vinde,” understreger teamets nye mand, Peter Ager. ”Det var en rigtig god og skæg sæsonstart, vi havde, og vi skal gå efter at følge op på det resultat, vi lavede sidst.”


(Foto: DK Racing)

Da DK Racing vandt sæsonpremieren med sin nye Opel Corsa, var det et yderst begrænset testprogram, holdet havde bag sig med den nye racerbil. Men siden har man arbejdet på at få flere kilometer i bilen – og i kørerne.

”Da vi startede løbet sidste gang, havde jeg stort set ikke kørt i bilen, men siden vores første løb har vi testet to gange, og vi får en testdag mere inden løbet, så materiellet er ved at være der,” fortæller Per Johansen.

”Vi har prøvet at forberede os så godt, som vi nu kan. Jeg selv har fået megen køretid og også fundet fart i Opelen, og så har Tom kørt nogle rigtigt gode tider i bilen. Han er faktisk af den opfattelse, at vi i en tidtagning med et minimum af benzin i tanken og den rette opsætning vil kunne komme under 1.02 på Padborg Park. Det er på DTC-niveau!”

Trods forberedelserne lægger man hos DK Racing dog ikke skjul på, at det markant længere løb kommer til at byde på større strabadser.

”I et så langt løb er det vigtigt, at både mandskabet og bilen holder,” understreger Peter Ager. ”Personalet og kørerne er der ikke noget i vejen med, men bilen er trods alt ny. Den holdt fire timer sidste gang, og nu skal den holde seks timer. Det tror vi på, at den kan, men der kan jo komme børnesygdomme, som vi ikke har kunnet finde under vores test.”

”Men det er sejren, vi går efter, så vi kan følge op på succesen fra sidst.”

DK Racing
Per Johansen


Læs mere om:
  • Per Johansen
  • Peter Ager
  • Tom Pedersen
  • Padborg Park
  • 26/06/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •