Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Super premiere på DTC/DM i Superbike

Road Racing 
23/06/10 

Én sejr og to andenpladser blev til i weekendens premiere på Jyllandsringen, som bød på en noget blandet landhandel vejrmæssigt. Det blev et regnvejrsløb og to tørvejrsløb.
 


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Det er første gang vi var på dansk grund i år og synes vi har haft gode forberedelser og cyklen har kørt rigtigt godt de sidste gange vi har været af sted. I kvalifikationen var jeg nr. 2 efter Steven Tirsgaard i pole. Vi havde en første kval i tørvejr, hvor jeg var i pole indtil sidste minut, hvor Steven fik lavet en bedre tid. Til kval 2 var banen halvvåd og det var derfor ikke muligt at sætte bedre tider.


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Regnen silede ned over Jyllandsringen lige inden lørdagsløbet, en ikke dårlig situation for mig, hele foråret har vi nærmest ikke lavet andet en at køre i regn, så ked af det var jeg ikke.

Allerede på opvarmingsomgangen var der trængsel, det var som om at flere kørere bare skulle af sted og bare fremad. En god taktik for racerløb, men vi havde slet ikke kørt regn der i år og derfor godt lige at føle sig lidt an, min taktik om lige at se tiden an blev hurtigt lavet om til bare at komme af sted. Jeg var hurtig ude af starthullet og etter fra start til slut. Kørte et godt komfortabelt tempo og var i mål 7 sek. Foran nr. 2. En god afslutning på lørdagen.


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Søndag formiddag skulle løb 2 køres i helt tørvejr, men da vi først var på banen var der pletvis vådt. Jeg kom igen godt fra start og var etter, men efter 3-4 omgange gik jeg senere og hårdere på bremsen for enden af langsiden, jeg blev nødt til at slække lidt på bremsen ind over de våde pletter, det udnyttede Steven til at dykke indenom. Jeg fik ikke slået igen og kom over målstregen som 2er.

Søndag eftermiddag, i endnu bedre vejr, med sol skulle løb 3 køres, igen fik jeg en kanon start og fik trukket et hul på et par sek. Omgangstiderne var nu det hurtigste i weekenden, det setup vi kørte med var fra de store baner i udlandet, hvor cyklen virkelig har vist hvor god den er, men nu på den snoede og snørklede Jyllandsring, var det som om at den var meget urolig under mig. Jeg kunne se fra pit tavlen at jeg blev indhentet stille og roligt og midtvejs i løbet kunne jeg fornemme at der var trængsel bag mig. Jeg kørte det hurtigste jeg kunne og hvis det ikke kunne holde, ja så måtte de jo prøve at overhalde mig. Steven kom forbi, og der var ikke andre der var i nærheden. Vi havde allerede der lavet et hul til nr.3 på 11 sek……. Jeg mistede stille og roligt lidt tid til ham. Jeg kørte sidelæns i alle sving og mente ikke at der var grund til at prøve at flytte grænsen yderligere. Jeg kom i mål som 2er.


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Så en weekend med 3 podieplaceringer og en samlet 1 plads i DM i Superbike er vel en god begyndelse.

Vi har allerede en god ide til forbedringer. Sammen med vores affjedringsmand Michael Graversen fra Hyperpro/K-tech, har vi lagt en slagplan, som burde virke 

HardingRacing og Team Skjern MC

PS:
I kan se weekendens 3 løb på www.nutv.dk
Klik på juniløbet DTC og flyt makøren ind på 2timer og 48 min... så er der Race.


Læs mere om:
  • Thomas Harding Nielsen
  • Jyllandsringen
  •