Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Blandede bolscher på Jyllandsringen

Special Saloon 
23/06/10 

Bel-Ray SSC Challenge var blandt de deltagende klasser til Juniløbet på FDM Jyllandsringen, hvor Claus Christensen endnu engang løb med førstepladserne både i tidtagning og løb. Undervejs fik han også sat ny banerekord for klassen.
 

Den århusianske malermester var i tidtagningen ikke til at røre for konkurrenterne, hvor Thomas Mortensen og Michael Klostermann skiftedes til at være hurtigste forfølger med Jørgen Hansen som en sikker treer i begge tidtagninger.


Tæt trafik på første omgang.
(Foto: Gripping Media)

Frankie Jørgensen nåede aldrig at give sin Audi A3 løbsdebut i klassen. Under tidtagningen til andet løb gav gearkassen op, og horsensianeren måtte tage hjem med uforrettet sag. I første tidtagning formåede han dog at sætte 10. hurtigste tid, svarende til tredje hurtigst i SS3.

En anden debutant, der havde lidt mere held i posen, var Martin Kiil. Hans hvide Nissan Primera blev for første gang sluppet løs i klassen, og den holdt hele weekenden igennem. Når først kører og bil lærer hinanden bedre at kende, skal kombinationen nok kravle op igennem feltet.


Hans Elnegaard og Martin Kiil brugte en regnvåd tidtagning til at få lidt køretid uden så meget trafik på banen.
(Foto: Gripping Media)

Der var til gengæld dømt nattearbejde for Sally Racings mekanikere. Gearkassen på Niels Høibys Volvo S60 gav op under lørdagens tidtagning, så bilen blev sendt hjem på værkstedet så teamet kunne blive klar til løbene søndag. Det lykkedes da også; bilen blev rullet ind i teltet igen sidst på formiddagen, og Niels kunne uden videre gennemføre begge løb.

Mens den tyske teknik i Claus Christensens Porsche bare bragede afsted, måtte flere af kørerne udgå med defekter. Jakob Borums Honda Integra måtte i første løb køre ind til siden med en defekt trækaksel, og i det sidste løb gik gearkassen i stykker på Michael Klostermanns BMW E46. Også Chris Poulsen måtte opgive at komme i mål med den gule Seat Leon.


Chris Poulsen måtte udgå af andet heat.
(Foto: Gripping Media)

Aquila-køreren Dennis Holbæk Pedersen er for alvor blevet hurtig med sin gule Aquila CR-1, men i heat 2 måtte bokseren indkassere en strafbane for påkørsel af Jakob Borum. Om sønderjyden havde overset at strafbanen er flyttet fra Mascot-kurven, vides ikke, men dommerne accepterede i hvert fald ikke at han tog sin strafbane der. Det blev takseret til 10 strafsekunder, der sendte ham ned på en generel 7. plads.


Strafbanen er flyttet fra Mascot-svinget – det havde Dennis Holbæk glemt. Pris: 10 strafsekunder.
(Foto: Gripping Media)

Dennis Holbæks mærkekollega, Thomas Mortensen, kørte et ellers tæt race i andet heat, men en snurretur i Panorama-svinget i begyndelsen af løbet kostede værdifuld tid. Det lykkedes dog at få bilen tilbage på en generel tredjeplads, 15 sekunder efter Jørgen Hansen.

Der er nu dømt sommerferie for kørerne i Bel-Ray SSC Challenge, der har halvanden måned til at få bilerne klar til Sommerløbet på Ring Djursland.

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Niels Høiby
  • Jyllandsringen
  • 20/06/10 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •