Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Max Christensen & Dorthe Ravn i tju bang-fight

DM Rally 
22/06/10 

- om DM-rallytitlen 2
Max Christensen og Dorthe Ravn i Subaru Impreza WRX Sti så med store forventninger frem til Rally Sønderjylland. Anden afdeling af DM i rally 2010 bød på 190 km. hastighedsprøver i det kuperede terræn omkring Rødekro samt det flade marskland ved Skærbæk.
 

Rallyets første hastighedsprøve blev afgjort med et fingerknips tidsforskel til fordel for ærkerivalerne: Christian K. Jensen og Søren Tøndborg i Peugeot 207 Super 2000. Max Christensen og Dorthe Ravn var kun 4 tiendedele fra prøvesejren.

- Vi medbragte en dugfrisk generalsejr med fra DM-premieren omkring Kjellerup i Midtjylland, oplyser Max Christensen. - Konkurrenterne havde derfor lidt ekstra pres på sig, men alligevel skulle der fightes om sekund-brøkdelene fra allerførste prøvemeter. Vores slagplan var derfor at præstere høj konkurrencefart på rallyets vigtigste hastighedsprøve: Genner, som med en længde på 25 km. bød både på asfalt og grus under hjulene.


Max Christensen og Dorthe Ravn gik til makronerne i sønderjyske rally, som bød på mange gruskilometre.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Genner-prøven blev kørt som nr. 2 og 4 i afviklings-rækkefølgen, supplerer Dorthe Ravn. - I første gennemløb fik vi en afkørsel i et drilsk sving, som også gav mange af konkurrenterne problemer. Vi blev desværre forsinket et halvt minut under tilbageturen til rallysporet, og samtidig var en af rallybilens bærearme blevet bøjet.

- Til trods for forsinkelsen på 30 sekunder hjemkørte vi alligevel sjettehurtigste tid på hastighedsprøven, fortsætter Max Christensen. - I det ekstra lange rally var det absolut muligt at indhente forsinkelsen. Vi fortsatte derfor i fuldt konkurrencetempo, men på Genner-prøven anden gang kom vi ud for en træls punktering, hvilket kostede ekstra 2 minutter på resultatlisten.


Til trods for manglende konkurrenceheld hjemkørte Max Christensen og Dorthe Ravn en pæn portion DM-placeringspoints i Rally Sønderjylland 2010.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Max Christensen og Dorthe Ravn vurderede herefter, at de ikke ønskede yderligere udfordringer af konkurrenceheldet. I DM-slutstillingen er det ikke muligt at bortsmide dårligste resultater. Det gjaldt derfor om at komme hjem over målstregen med et minimalt tab af placeringspoints.

- Vi rutschede ned på en 13. plads generelt efter konkurrencebesøgene på Genner-prøven, forklarer Dorthe Ravn. - Med kontrolleret race-tempo avancerede vi dog til en femmer hjem over målstregen i det krævende rally i Sønderjylland. Vi ligger dog toer i den foreløbige DM-stlling for 4WD’erne, og med kun et enkelt placeringspoint op til de nye frontrunnere: Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen i Peugeot 207 Super 2000.


Max Christensen og Dorthe Ravn kørte kontrolleret hjem til en femteplads generelt i deres Subaru Impreza WRX Sti.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Intet er absolut afgjort endnu i DM for 4WD-klassen 2010, afslutter Max Christensen. - Allerhelst havde vi selvfølgelig sigtet efter en udbygning af vores føring, men alligevel fik vi vigtige DM-points med hjem på medaljekontoen.


Max Christensen (t.h.) og Dorthe Ravn oversomrer på en andenplads i DM 2010 for 4WD’erne.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Næste DM-opgave for rallyparret i deres Subaru Impreza WRX Sti bliver Sydhavsrallyet på Lolland/Falster ført i september.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Dorthe Ravn
  • Max Christensen
  • Subaru Motorsport Danmark
  • Skærbæk rallyprøver
  • 18/06/10 - Skærbæk rallyprøver - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: