Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

6 gange Legend Car Cup til Padborg 6 Timer

Legends Cup 
22/06/10 

Masser af aktiviteter med og omkring Legend Car Cuppen på Padborg Park
Når Padborg Park i den kommende weekend afholder Padborg 6 Timer, er der to klasser, som kommer til at spille centrale roller i banens sidste motorløb inden sommerferien. Den ene er Danish Endurance Championship, der – som løbsnavnet antyder – skal køre race i 6 timer i træk. Den anden er Legend Car Cuppen, der afvikler ikke færre end 6 løb i løbet af weekenden.
 

Legend Car Cuppen vil med garanti komme til at byde på masser af underholdning, hvor hverken kørere eller tilskuere kommer til at kede sig. Det er nemlig en klasse, hvor der køres race for racets skyld, og hvor det ikke er perfektion og tiendedele, der jagtes i endeløse testseancer. Hver dag – både lørdag og søndag – starter man nemlig lige på og hårdt med 20 minutters tidtagning, og herefter går det ellers slag i slag med tre fyrige sprintløb over 12 omgange, hvor der undervejs bliver vendt lidt op og ned på startrækkefølgen, så det næppe bliver samme mand, der vinder dagens tre løb. Ellers weekendens seks løb for den sags skyld.


De små sjove Legend Cars kommer til at spille en central rolle ved Padborg 6 Timer i den sidste weekend af juni.
(Foto: Morten Alstrup)

Det bedste bevis for alsidigheden viser statistikken, hvor årets seks hidtil kørte løb har resulteret i sejre for Lars Lindholst, Kolding, Nicholai Sørensen, Sindal, Dennis Christensen, Varde, og Laurids Jensen, Kolding. Men hvor det faktisk er en helt femte kører – Paw Klamer, Haslev – der fører i mesterskabet!

At Legend Car Cuppen deltagermæssigt favner bredt, taler deltagerlisten sit tydelige sprog om. Feltets nestor er Poul Henning Pedersen, Christiansfeld, der er 66 år, mens stand-upperen Thomas Hartmann, Valby, her har fundet en adspredelse, der kan kalde på smil og latter på samme niveau som sin optræden fra landets comedy-scener.

Legend Car Cuppen tog sin spæde start for lidt over et år siden på netop Padborg Park, og for hver løbsweekend, der går, kommer flere og flere kørere til, så der ved Padborg 6 Timer vil være 20 startende. Og man forstår godt, hvorfor klassen er så populær. Bilerne er specielbyggede racerbiler i 5/8-dels størrelse med dæk, der har minimalt vejgreb, mens karrosserierne er inspireret af tredivernes amerikanerbiler. Det er ikke racerbiler, der kører lynende stærkt, når det går ligeud, men i svingene køres der til gengæld sidelæns i bedste speedway-stil – og det er noget kørere og publikum kan lide. Og for tilskuerne bliver der også mange ting at se på, når de små, sjove racerbiler ikke er banen.


Bilerne i Legend Car Cuppen er blot 5/8-dels størrelse af de bilerne fra forbudstidens USA, der danner forbilledet for deres karrosserier.
(Foto: Morten Alstrup)

”Alle Legend Car-bilerne bliver præsenteret samlet i depotet på Padborg Park, hvor vi denne her gang også har et stort udstillings- og aktivitetsområde,” fortæller Morten Troelsen, Vejle, der er en af klassens mange deltagere.

”Navigon og Greendriving præsenterer deres elektroniske løsninger, som gør det nemmere og mere økonomisk at være bilist. F. Bülow præsenterer udstyr til bilen, mens Morfars Legetøj har taget en ordentlig stak af deres fjernstyrede biler med, men det er ikke det eneste, der er for de mindste. Der er naturligvis også en hoppeborg for børnene.”

Men den voksne tilskuer ved Padborg 6 Timer har også mulighed for selv at komme i aktion. I depotet for Legend Car Cuppen vil der også være opstillet en rodeotyr, og den tilskuer, som kan holde sig på den i længst tid, vinder et gavekort til et DTM-event på Padborg Park, hvor han – eller hun – siden selv kommer til at drøne rundt på Padborg Park bag rattet af en racerbil!

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 26/06/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  • 27/06/10 - Padborg Park - Swift Challenge
  •