Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Egebart tilbageerobrede DM-føring med dobbeltsejr

Formel Ford - DK 
22/06/10 

Den hjemvendte Formel Ford-kører fik maksimumscore på FDM Jyllandsringen
Op til årets Juniløb valgte Jesper K. Egebart, Børkop, at stille sin deltagelse i det britiske Formel Ford-mesterskab på stand-by for i stedet at fokusere på kampen om det danske mesterskab, og det viste sig at være et meget klogt valg. På FDM Jyllandsringen gjorde sidste års sølvmedaljevinder rent bord ved at være bedste mand i såvel tidtagningen som i det to heats, hvor hans maksimale pointhøst betød, at han nu tilbageerobrede den DM-føring, han mistede for en måneds tid siden via sit fravær.
 

Inden løbsweekenden på racerbanen ved Silkeborg havde Kean Kristensen, Herlev, bragt sig i front af mesterskabet efter en god indsats på Zandvoort i Holland, og køreren fra Fukamuni Racing havde da også en god optakt til løbene på FDM Jyllandsringen, da han satte næstbedste tid efter Jesper K. Egebart. Men i det første løb kunne han ikke holde fast i sin position som bedste forfølger, da han allerede på første omgang måtte se sig passeret af Mikkel C. Johansen, Slagelse, inden også både Elliot Winther, Roskilde, og Martin Lumholt, Jyllinge, ligeledes slap forbi.

Jesper K. Egebart var der ingen, som kunne indhente i det første løb, hvor han endte med at vinde med næsten et halvt minuts forspring. I det andet løb måtte han dog kæmpe noget mere for sejren.

Her var det nemlig lykkedes Mikkel C. Johansen at lave en bedre start og bringe sig i front, og da Jesper K. Egebart for enden af langsiden forsøgte at bremse sig inden om med låste forhjul, blev døren lukket solidt i.


Mikkel C Johansen (60) og Jesper K Egebart (48) under en af duellerne om føringen i Formel Ford-klassen.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Omgangen efter prøvede Jesper K. Egebart med et nyt overhalingsforsøg samme sted, og denne gang lykkedes det ham at passere vestsjællænderen, hvorefter han kunne opbygge sig en solid føring og erobre sæsonens sjette sejr.

Elliot Winther kom to gange på podiet på FDM Jyllandsringen. Efter en andenplads i første løb måtte han kæmpe hårdt, inden det på selve målstregen i det andet løb lykkedes ham at holde Kean Kristensen bag sig, efter at denne havde kørt sig frem i rækkerne.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Pl. Kører Hjemby Mærke Point
1 Jesper K. Egebart Børkop Ray-Duratec 160
2 Kean Kristensen Herlev Aquila-Duratec 159
3 Mikkel C. Johansen Slagelse Van Diemen-Duratec 147
4 Elliot Winther Roskilde Mygale-Duratec 113
5 Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 106
6 Martin Lumholt Jyllinge Aquila-Duratec 89
7 Christina Nielsen Vedbæk Aquila-Duratec 65
8 Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 61
9 Thomas Lund Rødovre Van Diemen-Duratec 55

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jens Elliot Winther
  • Jesper K. Egebart
  • Kean Kristensen
  • Martin Lumholt
  • Mikkel C. Johansen
  • Jyllandsringen
  • 20/06/10 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS