Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Roland Poulsen tog sin første sejr i DTC Light Cup

Renault DTC
Light Cup 

22/06/10 

De to mesterskabsfavoritter Christensen og Kristensen havde en blandet dag
Samme dag, som storebror Kristian Poulsen, Padborg, vandt privatcuppen i VM-løbet for standardvogne på Zolder i Belgien, strøg Roland Poulsen, Sverige, også til tops. Det var på FDM Jyllandsringen, hvor han vandt det første af søndagens to løb i Renault DTC Light Cuppen. Igennem den første halvdel af det 16 omgange lange løb formåede Ronald Poulsen at ligge i top 4 af feltet, men midtvejs i løbet flaskede tingene for ham, hvor han kunne bringe sig i front og tage karrierens første sejr i den hårde og tætte klasse.
 

”Det var fantastisk. Det var sådan, en racerweekend skulle være,” siger Roland Poulsen, da han var kommet i mål. Men optakten havde ikke været den bedste for køreren fra Poulsen Motorsport.

”Vi havde ikke kørt på Jyllandsringen i to måneder, og efter bare halvanden omgang gik gearkassen. Tredjegearet var væk, men mekanikerne stillede op og viste, hvorfor de er nogle af Danmarks bedste, da de renoverede gearkassen, så jeg kunne komme ud ti minutter før tidtagningen og køre en fjerdeplads hjem, hvor jeg var bare to tiendedele fra tredjepladsen.”

I løbet kom Roland Poulsen af sted som nummer tre, og efter nogle omgange kom han forbi Christian Siepmann, Århus, men inden han kunne begynde at true den førende Ronni Nielsen, Smørum, måtte han se sig overgået af Jacob Kristensen, Selling, der med bedste omgangstid i tidtagningen var startet sidst. Da Jacob Kristensen satte sit angreb ind på Ronni Nielsen, benyttede Roland Poulsen også muligheden for at smutte forbi, men da selv samme Jacob Kristensen kort efter pludselig blev langsom som følge af et hjulophæng, der var blevet beskadiget i en overhaling, befandt Roland Poulsen sig pludselig i front, hvor han blev løbet ud.


Roland Poulsen vandt søndag sin første sejr i Renault DTC Light Cup.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

”Da vi havde kørt opvarmning, troede jeg selv på, at jeg kunne komme på podiet, men at hive sin første førsteplads hjem, det er nok noget, jeg ikke vil glemme,” indrømmer Roland Poulsen. ”Så er det også dejligt med et klap på skulderen til dem, der sled i går for at få bilen ud at køre. Det er deres fortjeneste, at jeg vandt i dag, og det er dejligt at kunne give dem noget tilbage.”

I det andet løb for Renault DTC Light Cup blev det til en tredjeplads for Roland Poulsen, der sluttede lige efter Michael Christensen, Varde, og Jacob Kristensen, der her besatte de to første pladser. Begge fik hermed oprejsning efter et noget skuffende første heat, hvorfra Jacob Kristensen måtte udgå, mens Michael Christensen ikke havde fundet den fart, der ellers normalt kendetegner ham.

Stillingen i Renault DTC Light Cup:

Pl. Kører Hjemby Mærke Point
1 Michael Christensen Varde Renault Sport Clio III 166
2 Jacob Kristensen Hadsten Renault Sport Clio III 145
3 Roland Poulsen Sverige Renault Sport Clio III 112
4 Martin Frederiksen Odense M Renault Sport Clio III 97
5 Jan Seerup Greve Renault Sport Clio III 90
6 Christian Siepmann Århus Renault Sport Clio III 88
7 Ronni Nielsen Smørum Renault Sport Clio III 84
8 Jan Engelbrecht Nærum Renault Sport Clio III 75
9 Mads Caprani Randers Renault Sport Clio III 19

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Roland Poulsen
  • Jyllandsringen
  • 20/06/10 - Jyllandsringen - Renault DTC Light Cup - DM
  •