Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup

Fuld fart på kemien

Yokohama Cup 
22/06/10 

Som der står i forruden på den sorte Peugeot 307, var der fuld fart på Lasse Rolighed og Pers Kemi Sport, da de sikrede sig sæsonens første sejr i Yokohama Cup på FDM Jyllandsringen.
Efter at have været meget tæt på podieplaceringerne ved sidste løb på Padborg Park, var Lasse Rolighed helt opsat på at skulle betræde podiet ved weekendens afdelinger af Yokohama Cuppen.
 

Allerede i træningen kunne det også fornemmes, at den 25-årige revisorelev var ude på at prøve kræfter med de etablerede kørere. Fjerdehurtigste omgangstid, 0,46 sekund efter den hurtigste - bestemt en godkendt indsats.


Lasse Rolighed arbejder sig støt og roligt mod toppen af Yokohama Cup.
(Foto: Gripping Media)

Regnen lagde en dæmper på omgangstiderne, da tidtagningen blev kørt lørdag eftermiddag. Uden at have et egentligt regnvejrssetup blev opsætningen på den sorte Peugeot 307 lavet ud fra mavefornemmelsen, hvilket skulle vise sig at være en fordel. Pers Kemi-raceren var nemlig igen fjerde hurtigste bil på banen. Der var derfor store smil at se i teltet lørdag aften, hvor Lasse Rolighed fik set tilbage på dagens begivenheder:

"Det gik jo utroligt godt, især taget i betragtning at vi faktisk ikke havde en opsætning til den våde bane. Jeg skal starte i den hurtigste del af feltet, og de tre gutter foran mig er ikke lige til at komme forbi, så den skal have fuld gas hvis jeg skal på podiet."


Der var fuld fart på Pers Kemi Sport og Lasse Rolighed.
(Foto: Gripping Media)

Som så ofte i Yokohama Cup blev der kørt tæt og kæmpet om hver en placering, og Lasse slap heller ikke fri for balladen. "Jeg havde fået et par venlige puf bagfra, og da jeg så rører en forankørende konkurrent i hesteskoen, bliver jeg idømt en strafbane", fortæller Rolighed. "Jeg synes ikke selv at jeg puffede så hårdt, men det er jo selvfølgelig dommernes vurdering." Strafbanen kostede de gode placeringer, men til gengæld gav det en sjetteplads og dermed pole position til det næste løb.

Forud for sin start fra forreste position så Vejle-drengen kun to muligheder for en sejr: "Enten skal jeg gøre mig bred og holde de andre bag mig... Eller også skal jeg bare køre fra dem", lød det fra en grinende Lasse.

Det viste sig kort efter, at det var nemmest "bare" at køre fra modstanderne. Efter en flot start holdt Lasse føringen helt til det ternede flag, og Pers Kemi Sport-køreren var aldrig under reelt pres fra modstanderne.

"Ja, det gik over al forventning", sagde dagens glade vinder efterfølgende. "Det har været en perfekt dag - solen skinner, vi har haft en masse sponsorer til spisning og motorløb, og så giver vi dem også lige en sejr med hjem - en helt igennem god dag!"


Den første sejr i den nye klasse giver blod på tanden.
(Foto: Gripping Media)

Også teamejer Torben Pers var tilfreds med dagens høst. "Det er dejligt at få Lasse på podiet, ikke mindst når vi har vores sponsorer med på sidelinien", fortalte han. "Det giver ekstra motivation til at give den endnu mere gas, når vi kommer tilbage på racerbanerne til august. Jeg er slet ikke i tvivl om at der er meget mere vindermateriale gemt i Lasse."

Sommerferien er hermed en realitet for Pers Kemi Sport og Lasse Rolighed, der kan bruge noget af fritiden på at få den sorte Peugeot 307 helt klar til den sidste halvdel af sæsonen.

Pers Kemi Sport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Lasse Rolighed Petersen
  • Jyllandsringen
  • 20/06/10 - Jyllandsringen - Yokohama Cup - DM
  •