Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jens Møller vandt sin første sejr i DTC

Danish
Touringcar
Challenge 

22/06/10 

Søndag kunne Jens Møller føje et nyt punkt på sit CV, da han på FDM Jyllandsringen strøg først i mål og for første gang i karrieren vandt et løb i Danish Touringcar Championship.
”Det var fedt – det var vildt fedt,” jublede racerkøreren fra Ikast, da sejren var kommet i hus. Køreren fra Team FDM Tegee-Dan Motorsport havde været hurtigst i tidtagningen, hvorefter han satte sig i bilen og dominerede det første af søndagens to løb.
 

”Det var egentligt et frustrerende løb, for da jeg havde fået et hul til at starte med, så jeg, at der var 10-12 omgange hjem,” forklarer Jens Møller.

”Jeg er vant til, at jeg skal have nogen foran mig, som jeg skal hænge i og kæmpe mig forbi, men her skulle jeg holde mig selv oppe og piske mig til at køre stærkt. Jeg kontrollerede løbet, men mine dæk drillede mig lidt midtvejs, men så slappede jeg af en omgang, hvor Jason Watt kom lidt tættere på, så jeg gav gas igen og kom lidt fra ham igen. Jeg kunne godt have kørt stærkere i heat 1 end jeg gjorde, men alt under kontrol, så det var fedt.”


Jens Møller fandt foran Jason Watt, Casper Elgaard og Robert Schlünssen.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

På FDM Jyllandsringen blev der kørt to løb i DTC-klassen, men i det andet af disse måtte Jens Møller nøjes med en fjerdeplads efter at være startet som nummer syv.

”Ved en fejl kommer vi ud med det dæktryk, vi bruger til qualifying, fordi dækmanden og ingeniøren ikke lige havde fået snakket sammen,” siger Jens Møller. ”Jeg havde en meget hurtig omgang 2 og 3, men derefter døde det bare. Jeg var lige kommet op til Robert Schlünssen, og så gik jeg i stå. Det var ærgerligt, for jeg tror faktisk, at vi havde farten til at komme forbi Robert, selv om jeg ikke ved, om jeg kunne have nået Casper Elgaard og Jason Watt i front. Hvis vi havde været lidt mere heldige i løb 2, så havde det været en helt perfekt weekend, for vi satte tingene på plads i løb 1.”

Den anden kører i Team FDM Tegee-Dan Motorsport, Kim Holmgaard, kørte to femtepladser hjem i sin Seat Leon efter bl.a. et løb, hvor han var i nærkamp med et par af konkurrenterne.

”Det var sjovt. Jeg tog det forsigtigt, det var stadig femtepladsen, vi kørte om, og der skulle jeg altså ikke have ødelagt noget. Jeg overhalede, når jeg var stensikker på, at jeg kunne gøre det, og så tog jeg det stille og roligt,” siger nordjyden, der stillede op i sin tredje DTC-weekend.

”Det var dejligt at køre race med nogle konkurrenter, for jeg har været et lille sekund langsommere end de hurtigste, så jeg har kørt lidt mutters alene i de tidligere løb, og det har selvfølgelig været irriterende.”


Kim Holmgaard kørte to femtepladser hjem.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Trods de to femtepladser er køreren fra Team FDM Tegee-Dan Motorsport dog ikke tilfreds med sin weekend på FDM Jyllandsringen.

”Den er ikke helt godkendt, for vi havde faktisk et mål om, at vi skulle ned og køre et lille sekund hurtigere i race pace, fordi vi ville være godt forberedt her til Grand Prixet, og det mål fik vi ikke helt indfriet,” siger han. Men han ved dog, hvor der skal gøres en indsats.

”Vi analyserede meget fra heat 1 til heat 2, og det blev allerede meget bedre med et halvt sekund, og dataene herfra vil vi så prøve at analysere igen for at se, om vi kan lave det endnu bedre. Så har vi en testdag inden Grand Prixet, så jeg satser på, at vi finder det, vi mangler, inden svensken kommer.”


Læs mere om:
  • Jens Reno Møller
  • Kim Holmgaard
  • Team FDM Tegee-Dan Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 20/06/10 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •