Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Møller og Watt sejrede på FDM Jyllandsringen

Danish
Touringcar
Challenge 

20/06/10 

Det var både en ny vinder og et velkendt navn, der blev fejret fra øverste trin af podiet, da fjerde afdeling af årets Danish Touringcar Championship blev kørt søndag eftermiddag på FDM Jyllandsringen.
 

For første gang nogensinde lykkedes det således Jens Møller, Ikast, at sejre i et DTC-løb, mens Jason Watt, Herlev, for 11. gang i sin DTC-karriere kunne krydse målstregen forrest.


Jens Møller tog føringen fra start i første heat, og her blev han løbet ud foran Jason Watt
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Jens Møller havde skabt grundlaget for sin debutsejr under den Super 8 Kvalifikation, der var gået forud for første heat. Her havde Seat Leon-køreren sat en hurtigste omgang, der var godt et kvart sekund hurtigere end Jason Watts tid, hvilket sikrede ham pole position. Da starten gik til løbet, strøg Jens Møller i front, hvor han på den første omgang allerede begyndte at få luft til forfølgerne. Imidlertid blev der indsat safety car, da et par af Renault DTC Light Cup-kørerne var havnet i sandkassen. Dette samlede feltet, men selv da løbet blev givet frit igen, kunne Jens Møller støt og roligt trække fra forfølgerne og vinde sin premieresejr.

Bag Jens Møller var der i første heat kamp mellem Jason Watt og Casper Elgaard, Århus. Sidstnævnte var i flere perioder meget tæt på Jason Watt, men han fandt ikke den mulighed, der gjorde det muligt for ham at komme forbi.

Til andet heat skulle feltet starte i omvendt rækkefølge, men selv om Jason Watt og Casper Elgaard her havde startplaceringer som nummer seks og fem, formåede de to kørere at gå hver sin vej udenom bilerne foran på langsiden, da rullestarten blev givet fri. Dermed kunne Jason Watt gå i front og føre foran Casper Elgaard, mens Robert Schlünssen, Tyskland, indtog tredjepladsen.


Gennem hele andet heat blev Jason Watt jagtet af Casper Elgaard, der dog aldrig kom forbi den senere vinder
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Over den første halvdel af andet heat formåede Jason Watt at skabe sig lidt luft til Casper Elgaard, men i den sidste halvdel kørte Casper Elgaard sig stille og roligt ind, således at han atter kom til at ligge tæt bag den hvide Seat Leon. Men selv om de to førende kørere også skulle indhente en række Renault DTC Light Cup-kørere med en omgang, blev der ikke byttet rundt på deres placeringer.

Jens Møller havde derimod langt sværere ved at avancere i andet heat. I starten tog han således blot tre konkurrenter, hvorefter han satte efter Robert Schlünssen. Netop som det så ud til, at han havde farten til at passere dansktyskeren, kom der på ny afstand mellem de to, og vinderen af første heat måtte derfor nøjes med en fjerdeplads.

Casper Elgaards to andenpladser var hans pointscorer nummer syv og otte i træk i år, og det er medvirkende til, at BMW-køreren kan holde sommerferie på førstepladsen med blot et enkelt points forspring.

Stillingen i Danish Touringcar Championship

1. Casper Elgaard Århus BMW 320si E90 104
2. Robert Schlünssen Tyskland BMW 320si E90 103
  Jason Watt Herlev Seat Leon 103
4. Jens Møller Ikast Seat Leon 95
5. Jan Magnussen England Chevrolet Lacetti 87
6. Kim Holmgaard Aalborg Seat Leon 47
7. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 44
8. Niels Christiansen Vrå Toyota Corolla T-Sport 38
9. Kim Morgan Jensen Vrå BMW 320i E46 35
10. Thed Björk Sverige BMW 320si E90 33
11. Jan Nilsson Sverige BMW 320si E90 27
12. Tom Pedersen Christiansfeld Honda Accord Euro-R 20
13. Tomas Engström Sverige Honda Accord Euro-R 18

Stillingen i teammesterskabet

1. Alternative Engineering / Team Telesikring 159
2. Team FDM Tegee-Dan Motorsport 143
3. Team Bauhaus 138
4. Team Bygma Jason Watt Racing 103
5. Flash Engineering 60
6. Carlsen Motorsport 44
7. Hartmann Honda Racing 38
  Team Niels Christiansen 38
9. KC Motorsport 35

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jason Watt
  • Jens Reno Møller
  • Jyllandsringen
  • 20/06/10 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  • Juniløbet - Heat 1
  • Juniløbet - Heat 2
  •