Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

NASCAR

En omgang bliver afgørende

NASCAR 
18/06/10 

- for Jan Magnussens NASCAR debut
Fredag står Jan Magnussen foran en af karrierens største udfordringer, når han som første dansker skal forsøge at kvalificere sin Chevrolet til søndagens NASCAR løb på Infineon Raceway. Ikke nok med at han er debutant, men han får også kun en enkelt omgang til at forsøge at sætte en tid, der er god nok til at kvalificere sig til det store løb, hvor der forventes omkring 90.000 tilskuere.
 

Forud for kvalifikationen er der kun en enkelt træning, der afvikles fra kl. 12:00 - 13:30 lokal tid. Og det er næsten sikkert, at Jan Magnussen ikke når, at køre hele træningen i sin Phoenix Racing #09 Hendrickcars.com Chevrolet.
Inden bilerne kan køre ud til træning, skal alle biler nemlig igennem teknisk kontrol. Og med 46 biler tilmeldt, vil det betyde, at træningen starter inden, man er færdig med alle biler. Og Jan Magnussens bil er sidst i køen af biler, der skal godkendes, så med stor sandsynlighed kommer Jan til at springe direkte i bilen fra teknisk kontrol og køre ud på banen, for at nå så mange omgange som muligt.


Jan Magnussen i sin nye NASCAR kørerdragt.
(Foto: Jan Kaiser)

Som om det ikke var udfordring nok, så afvikles kvalifikationen, der starter kl. 15:35 lokal tid, således, at hver kører kun har en enkelt omgang, til at sætte sin tid på. Er tiden ikke god nok, er man ganske enkelt færdig og kan rejse hjem igen. Og selvom der kommer 43 biler til start i løbet søndag, er det ikke så let at komme blandt disse 43. De 35 af pladserne er nemlig allerede optaget af de 35 bedst placerede biler i mesterskabet.
Jan Magnussens Chevrolet Impala er ikke blandt de 35 og derfor skal Jan sætte en tid, der er hurtig nok til at være blandt de otte biler, der får de sidste pladser i løbet. Og med 46 biler, bliver der altså 11 biler, der skal kæmpe om de 8 pladser. Det forholder sig dog ikke således, at de 8 biler der kvalificerer sig, udfylder de otte bagerste pladser, men derimod får de den startplacering, som deres omgangstid berettiger dem til.
Den anden skandinav der debuterer i weekendens NASCAR løb, DTM mester Mattias Ekstrøm, bliver ingen trussel for Jan Magnussen, da han kommer til start i en af de 35 biler, der i forvejen er garanteret en plads i feltet.

”Lige nu går alle tanker på kvalifikationen fredag” fortæller en spændt Jan Magnussen fra Californien. ”Jeg har kørt rigtig mange forskellige løbsserier de sidste mange år, men der er ingen tvivl om, at det her er en af største udfordringer jeg har stået overfor. Normalt har man flere forsøg på at sætte en god tid eller i værste fald, så får man bare en dårlig startplacering. Men laver man en fejl på kvalifikationsomgangen her, så er man ude før det hele startede. Så det er rigtig vigtigt, at have det rigtige setup på bilen og derefter gælder det om at køre en god, sikker omgang. Det bliver ikke noget med at satse på hurtigste tid, men derimod på en sikker omgang, der samtidig er hurtig nok til at få en ind i løbet. Først hvis det lykkes, kan jeg begynde at fokusere på løbet søndag”.

Løbet starter kl. 12:00 på søndag lokal tid. Løbet vises live på TV2 Sport og TV2 Sport HD fra kl. 20:00.
Tidsforskellen til Infineon Raceway fra Danmark er 9 timer.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Mattias Ekström
  • Infineon Raceway
  • Jan Magnussen skriver endnu et stykke dansk sportshistorie når han næste weekend bliver den første dansker i NASCAR
  •