Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup

Larsen og Majgaard i føringsduel

Yokohama Cup 
17/06/10 

De to Peugeot-kørere topper tabellen i Yokohama Cuppen
To kørere står helt lige, når der søndag skal køres løb i Yokohama Cuppen. Det er Steffen Larsen, Ishøj, og Anders Majgaard, Søborg, som ikke bare har lige mange point i toppen af mesterskabstabellen. De skal også have lige meget succesballast i deres biler ved løbene på FDM Jyllandsringen.
 

”Det påvirker bilen lidt,” siger Steffen Larsen, der tidligere har oplevet at skulle kæmpe med de maksimale 80 kg succesballast i sin Peugeot. ”Sidste år blev jeg toer i en tidtagning på Ring Djursland, selv om jeg havde maksimumkilo i, så man kan da godt følge med. Men jeg ved ikke, om jeg kan gøre det på de andre baner.”

”Men det gode ved det hele er, at Majgaard også skal have 80 kg i sin bil.”


Steffen Larsen er den ene af to kørere, som ligger i front for Yokohama Cuppen inden weekendens løb på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Tre forskellige kørere har i år vundet løb i Yokohama Cuppen. Foruden de to mesterskabsførende er det David Falch, Roskilde, men den forsvarende Danmarksmester har også haft sine problemer i årets løb, hvorfor han ligger noget længere tilbage i rækkerne. ”Jeg tror, at David Falch og Peter Olsen bliver de værste konkurrenter i weekenden. De har jo ikke så meget vægt i deres biler, og når Peter Olsen samtidig kører stærkt, tror jeg, at det bliver de to, som man skal frygte mest,” vurderer Steffen Larsen. Han er med to førstepladser den mest vindende kører i klassen for de serienære racerbiler i år.

”Jeg ved ikke, om jeg kan vinde igen. Det er svært at sige, for vi bytter jo om på de seks første fra første til andet løb. Jeg havde meget god fart i bilen til Åbningsløbet, så der havde det ikke gjort noget at køre et halvt sekund langsommere.”

Med sin aktuelle førsteplads – som han dog deler med Anders Majgaard – har Steffen Larsen fortsat de gode takter fra sidste år.

”Det gik meget godt i anden halvdel af sæsonen sidste år, og så må vi bare håbe på, at linien holder,” slår han fast. Juniløbet kommer i øvrigt til at byde på et comeback til en tidligere deltager i klassen. Det er Michael Markussen, Espergærde, der stiller til start i en Peugeot 307. Sidst nordsjællænderen var til start var tilbage i 2007, hvor han kørte en række løb i en Suzuki Swift.

Stillingen i Yokohama Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 Steffen Larsen Peugeot 307 68
Anders Majgaard Peugeot 308 68
3 Bruno Rasmussen Peugeot 307 53
4 David Falch Peugeot 308 47
5 Lasse Rolighed Pedersen Peugeot 307 46
6 Peter Olsen Peugeot 307 40
Anders Christensen Peugeot 307 40
8 Jens Henrik Hansen Peugeot 307 35
9 Kim Lund Peugeot 307 29
10 Michael Skipper Ford Fiesta 18
11 Allan Jensen Peugeot 206 13
12 Søren Marquard Peugeot 307 7

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • David Falch
  • Steffen Larsen
  • Number 1 Racing
  • Jyllandsringen
  • 20/06/10 - Jyllandsringen - Yokohama Cup - DM
  •