Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Nicolai Sylvest kvalificerer sig til VM

KF3 
17/06/10 

Nicolai Sylvest fra Jægerspris deltog i weekenden i Viking Trophy i Sverige, der er Nordens mest prestigefyldte gokartløb, og her gjorde han det så godt, at det lykkedes ham at kvalificere sig til årets verdensmesterskab i den internationale KF3-klasse i karting, der køres til september i Braga i Portugal.
 

Selv om den 12-årige skoleelev hører til en af de absolut yngste i KF3-klassen, hvor han tillige er nyoprykket i denne sæson, formåede han alligevel at imponere. Uden nogen test på banen præsterede han at sætte sjettehurtigste tid i tidtagningen ud af i alt 34 tilmeldte kørere fra hele Norden, hvilket gav et godt udgangspunkt til de tre kvalifikationsheat over hver otte omgange.

Her opnåede Nicolai Sylvest resultater som henholdsvis nummer 15 i det første kvalifikationsheat – efter at have fået en tidsstraf på 10 sekunder for at indtage sin startposition for sent – nummer ti i det andet kvalifikationsheat, mens han i det tredje og sidste kvalifikationsheat kørte sig frem til en ottendeplads. Han skulle derfor starte som nummer otte i pre-finalen over 12 omgange, der bestemte startopstillingen til den afgørende finale.

Men da deltagerne kørte ud til start på tørvejrsdæk, begyndte det at regne. Hele feltet skøjtede rundt på den fedtede bane, og Nicolai Sylvest blev samtidigt indblandet i noget tumult på de første omgange, så han faldt tilbage på en plads som nummer 26. Regnen tog til i styrke og gav alle kørerne ekstra udfordringer, men det lykkedes Nicolai Sylvest at avancere til 17. pladsen, da pre-finalen efter to tredjedele blev afbrudt grundet vejrforholdene.


Nicolai Sylvest skutter sig i regnen med mekaniker Steffen M Pedersen.
(Foto: Sylvest Motorsport)

Da kun de 15 bedste i finalen ville kvalificere sig til verdensmesterskabet, var det tvingende nødvendigt for Nicolai Sylvest at forcere fra sin startposition som nummer 17. Men Jægerspris-køreren gjorde, som han plejede, nemlig at gå til den, selv om regnen atter havde taget til i styrke. På den første af de 20 omgange befandt Nicolai Sylvest sig på 18. pladsen, men støt og roligt arbejdede han sig frem, og da der manglede tre omgange af finalen, havde han fået arbejdet sig frem til 13. pladsen – en placering, han holdt til det ternede flag.

VM-billetten var dermed en realitet for Nicolai Sylvest, som nu skal deltage i en todages test i Genk i Belgien forud for den EM-finale, han tidligere på året kvalificerede sig til. Herefter følger så næste afdeling af Dansk Super Kart, som køres i Grindsted 25. - 27. juni.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  •