Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Buemi leverer varen under pres

Formel 1 
16/06/10 

Sebastien Buemi har i denne sæson været under pres fra Red Bull manden Dr. Helmuth Marko. Red Bull rådgiveren var forud for Grand Prixet i Canada, ikke tilfreds med den 21-årige schweizers præstationer i denne sæson.
 

Sebastien Buemi debuterede sidste sæson i Formel 1. Den unge schweizer kørte en god debut sæson i 2009, og var konstant hurtigere end sine teamkollegaer, Sebastien Bourdais og senere Jamie Alguersuari.
I 2009 blev det til 6 VM point, point der blev scoret i Melbourne (2 point), Kina (1 point), Brasilien (2 point) og Buemi sluttede 2009 sæsonen af med at score 1 point i Abu Dhabi finalen.

Men 2010 sæsonen har ikke kørt på skinner for den unge kører. Om det er det skræmmende uheld under træningen til Grand Prixet i Kina, hvor hjulophænget pludseligt kollapsede, eller at hans holdkammerat 19-årige Jamie Alguersuari bare er blevet hurtigere er svært at sige, men faktum er, at mændene bag Toro Rosso har sat Buemi under pres.

”Sebastien kørte en rigtig god 2009 sæson, men 2010 har ikke været på samme niveau. Under løbene har Sebastien virkelig været uheldig, så vi kan ikke drage nogle klare konklusioner”, udtaler Red Bull rådgiveren Dr. Helmuth Marko til den schweiziske avis, La Matin og fortsætter;

”Jeg er skuffet over hans præstationer ved den frie træning, sammenligner man ham (Buemi) med hans holdkammerat (Alguersuari), så har Sebastien ikke helt leveret samme præstation som han gjorde i 2009”, siger Marko der de seneste stykke tid, har brugt meget af sin energi på at kritisere sine egne kørere.

Kommentarerne fra Dr. Helmuth Marko må være røget lige ind på lystavlen hos Buemi.
Den unge Toro Rosso kører leverede ved Canadas Grand Prix sit bedste race i sin korte Formel 1 karriere. Buemi startede søndagens Grand Prix på en 15-plads, men avancerede hurtigt op gennem rækkerne, og sluttede løbet på en imponerende 8-plads;


En presset Sebastien Buemi leverede varen i Canadas Grand Prix
(Foto: toro-rosso)

”Jeg er super glad for resultatet i Canada, specielt fordi vi ikke havde regnet med at være så konkurrencedygtige som vi var. Jeg nød de tætte kampe jeg havde undervejs i løbet, specielt min kamp med Schumacher. Han er virkelig en fighter, så det er svært at komme forbi ham”, siger Buemi efter hans, og Toro Rossos, flotte præstation ved Grand Prixet i Montreal.

”Jeg var nervøs for om bilen skulle holde hele vejen hjem. Ved starten af løbet fik jeg ødelagt mit udstødningsrør og jeg troede ikke den (bilen) ville holde hele løbet, men det gjorde den heldigvis” afslutter Buemi der undervejs i løbet førte sin første omgang i Formel 1. De seneste rygter sætter nu Buemi i forbindelse med Red Bull fra 2012 sæsonen af. Den unge Toro Rosso køres flotte præstationer i Montreal har, endnu engang givet Red Bull forhåbninger om, at kunne erstatte 33-årige Mark Webber med den unge schweizer om få år.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Sébastien Buemi
  • Scuderia Toro Rosso
  • Gilles Villeneuve
  •