Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Klar til revanche

DM Rally 
16/06/10 

Ib Kragh sat op til DM-rally i Sønderjylland
I Danmark findes der kun tre rallybiler af typen S2000, som er de nyeste, mest avancerede og dyreste. En af dem køres af den fire-dobbelte danmarksmester Ib Kragh fra Juelsminde, og det er en Fiat Punto Evo S2000 til en værdi af en million kroner – uden nummerplader på.
 

"Det er en fantastisk bil, men den drillede os lidt i første afdeling af danmarksmesterskabet, hvor vi måtte udgået med et knækket tandhjul i gearkassen," fortæller Ib Kragh, der har brugt den seneste måned på at forberede sig til weekendens Rally Sønderjylland Skærbæk, som køres fredag aften og hele lørdag på sønderjyske veje. Ib Kragh vandt, da der for fire år siden sidst blev kørt om danmarksmesterskabet i Sønderjylland, og forleden vandt han et stort løb til Yokohamamesterskabet, så alt spiller nu.


Ib Kragh var en af de fem rallykørere, der for nylig blev profileret over for medierne ved et stort PR-arrangement for rallysporten på Ledreborg Slot.
(Foto: Morten Alstrup)

"Bilen er tjekket fra A til Z, vi har fjedre, og støddæmpere og dæk med til både regn og tørvejr, og der er lavet noter til hastighedsprøverne. Fredag aften skal vi to gange køre Danmarks måske bedste rallyprøve ved Genner, og lørdag er der nogle meget hurtige hastighedsprøver ved digerne ud mod Vesterhavet," siger Ib Kragh.


Der bliver gået til den, når Ib Kragh og Karsten Isaksen med høj fart lader den hurtige Fiat flyve hen over bakketoppene på rallyprøverne.
(Foto: Morten Alstrup)

Sammen med sin codriver Karsten Isaksen fra Egtved er Ib Kragh et af landets mest drevne rallyhold:
"Vi skal ramme det rette tempo og hverken satse for meget eller køre for forsigtigt. Så er vi også blandt de bedste, når vi kommer i mål," mener Ib Kragh.


Fire gange danmarksmester, men stadig sulten efter sejre. Ib Kragh er klar til weekendens rally.
(Foto: Morten Alstrup)

Ib Kragh og Karsten Isaksen og den flotte Fiat Punto Evo S2000 starter løbet fredag klokken 16 i Rødekro, og om alt går vel, kommer de i mål på en topplacering 24 timer senere i Skærbæk.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • IK Rally Racing
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: