Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Norbert Haug - "Det bliver mere end vanskeligt"

Formel 1 
15/06/10 

Der har i Mercedes kredse været diskuteret om Mercedes eventuelt skulle være motorleverandør til et team mere. Ross Brawn har talt imod det, men har derudover ikke den store indflydelse på afgørelse. Nej, afgørelsen ligger højere oppe i systemet hos Mercedes.
 

Mercedes ser tilsyneladende et marked i at levere motorer til flere teams, på den anden side kan det give problemer med kapaciteten. Og så er der også et konkurrence-hensyn at tage. Så Mercedes står overfor en vanskelig beslutning.

Ross Brawn som står i spidsen for Mercedes's Formel 1 team taler imod det, og sikkert af flere velbegrundede årsager. Modsat vil en aftale med et team mere give lidt flere penge i kassen. Imod taler også at visse konkurrenter kan forpurre Mercedes's egen målsætning om at vinde mindst et af de to mesterskaber.

Udover selv at anvende sine egne motorer, leverer Mercedes også motorer til Force India, der dog ikke anses for den store konkurrent i det spil. Dertil mangler Force India endnu et stykke vej. Værre er det med McLaren, som efter bruddet med netop Mercedes, er kontraktlig forpligtiget til at få leveret firmaets motorer.

Red Bull Racing var allerede i sidste sæson stærkt interesseret i at skifte teamets Renault motorer ud med Mercedes motoren som anses for at være den stærkeste. Beslutningen ligger hos Mercedes og det bliver på bestyrelsesplan at afgørelsen skal findes.

Norbert Haug taler indirekte imod at man skal levere til flere teams end tilfældet er nu.
"Det bliver en meget vanskelig opgave. Det vil blive meget vanskeligt at levere motorer til et fjerde team, også selvom en endelig beslutning endnu ikke er taget."

Et af modargumenterne for ikke at levere til flere teams er, at et team som Red Bull Racing for alvor er en konkurrent for Mercedes teamet udover McLaren teamet. Ydermere vil Mercedes tilsyneladende igen anvende KERS fra og med næste sæson, hvor det igen bliver indført i Formel 1.

Dons

De Graa Busser og Motorsporten.dk står klar til at sende dig og dine venner over til Jan Magnussens Nascar debut.

Klik på linket her for yderligere oplysninger.


Læs mere om:
  • Force India
  • McLaren Formula 1
  • Mercedes GP
  • Red Bull Racing
  • Ross Brawn advarer Mercedes
  •