Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Løftede pegefingre

Formel 1 
15/06/10 

Der blev uddelt straffe i forbindelse med det canadiske Formel 1 Grand Prix. Et par af dem blev effektueret på stedet mens andre først klaret efter at et par kørere havde været omkring løbets stewards efter løbet. Drive-through straf, løftet pegefingre og en tidsstraf blev udkommet.
 

Der er som sådan ikke noget usædvanligt i at man uddeler straffe efter et Formel 1 løb, i og med at nogen kørere har overtrådt en eller flere af de gældende regler.

Første straf tilfaldt Mark Webber der dog var totalt uskyldig i straffen. Teamet blev inden starten nødsaget til at skifte gearkassen i hans racer. Det giver 5 placeringers tilbagerykning at foretage dette. Var det et lignende problem der opstod for hans teamkollega Sebastian Vettel undervejs i løbet?

Det kunne være gået grueligt galt for Adrian Sutil hvis Robert Kubica var ramlet ind i ham efter en duel ned ad langsiden hen mod pitindkørslen. De to kørere duellerede tæt, hvilket i og for sig var lidt formålsløst da Robert Kubica skulle ind til et pitstop. Robert Kubica befandt sig på den forkerte side af Adrian Sutil og blev i nedbremsningszonen nødt til at skære hårdt ind foran Adrian Sutil for at komme i pit, hvor han angiveligt berørte Sutils bil. Det gav efter løbet en stor løftet pegefinger til Robert Kubica for hensynsløs kørsel.

Jaime Alguersuari fik også en løftet pegefinger efter at han havde forklaret sig til stewards. Her skete episoden i hårnålesvinget hvor Jaime Alguersuari blev set kollidere med Rubens Barrichello. Jaime Alguersuari skar for hårdt ind foran Rubens Barrichello med det resultat at begge måtte en tur i pit for at få udbedret de opståede skader på deres biler.

Felipe Massa fik 20 sekunders straf for at have kørt for stærkt i pitlane da han kørte ind for at få skiftet fronten på hans bil efter at han havde været i en diskutabel nærkontakt med hans tidligere teamkollega Michael Schumacher. Faktisk fik han en drive-through straf men der var ikke tilsyneladende ikke nok tid til at gennemføre straffen, så istedet blev det til tidsstraffen. Straffen til Felipe Massa får dog ingen betydning i resultatet, da han var en omgang foran den næste på listen, Heikki Kovalainen.

Michael Schumacher blev også undersøgt for hændelsen med Felipe Massa. Her fandt stewards dog ingen grund til at give straf, selvom det umiddelbart så ud til at Michael Schumachers kørsel kunne være til diskussion.

Dons

De Graa Busser og Motorsporten.dk står klar til at sende dig og dine venner over til Jan Magnussens Nascar debut.

Klik på linket her for yderligere oplysninger.


Læs mere om:
  • Adrian Sutil
  • Felipe Massa
  • Jaime Alguersuari
  • Michael Schumacher
  • Robert Kubica
  • Gilles Villeneuve
  • 13/06/10 - Gilles Villeneuve - Formel 1
  •