Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Overbevisende sejr til McLaren

Formel 1 
13/06/10 

Hamilton førte an i dobbelt McLaren sejr
Lewis Hamilton fik omsat sin pole position til sejr, og bragte sig samtidig i spidsen for VM kampen. Button sekunderede, men virkede ikke som en potentiel vinder. Red Bull virkede ikke som et hold der har domineret indtil nu. Alonso og Ferrari fik et bedre løb end man kunne forvente - og så var løbet fyldt med dramatiske begivenheder og små tvivlsomme episoder.
 

Det startede allerede på første omgang da en Ferrari og en Force India bumpede sammen på vej gennem de første sving, og længere nede i feltet blev Kobayashi torpederet ud af banen af Petrovs Renault.

Pitstoppene kom tidligt - de bløde dæk brød sig ikke om banen og slet ikke når tanken over dem var fuld af benzin. Så de første begyndte at skifte dæk allerede efter seks - syv omgang, men dermed havde de også brugt både de hårde og de bløde dæk. Værre var det for Mark Webber, der kom i front for løbet, men ikke kunne blive der. Han skiftede også dæk ret tidligt, men han skiftede fra hårde til hårde. Det betød at han skulle ind senere og have de bløde på.

Det havde muligvis været smart, hvis det havde været sådan at de fire der lå foran ham - Vettel, Alonso, Button og Hamilton - fik slidt deres dæk så meget at de skulle i pit. Men det havde de ikke og Webber blev løbets store taber, da han skiftede til de bløde dæk med tyve omgange tilbage. Og værre endnu var at han ikke blev hurtigere i forhold til de andre, af at have bløde dæk på.

Hamilton, Button og Alonso havde nogle gode dueller undervejs - og nogle mindre gode. Da både Hamilton og Alonso ville ud af pitten på samme tid - og næsten hånd i hånd, var det sådan lige en tand for meget. Faktum er at Alonso var i pitlane først og Hamilton skulle have trukket sig i den duel - og retfærdigvis kom han da også sidst ud på banen.

Rosberg sluttede på en fin 6. plads, foran Kubica, der havde et lidt blandet løb - undervejs havde han en græsgående duel med Schumacher, der er ved at være sit gamle selv - han var i stand til at komme langt frem i starten, han var hurtig og han var også til enhver tid parat til at sætte folk i græsset, hvis han blev presset. Mod slutningen var det en tydeligt hurtigere Massa, der blev presset lidt rigeligt - i skrivende stund venter vi på resultatet af den undersøgelse af episoden, der blev annonceret under løbet.

På de sidste omgange var det Force India der kæmpede mod Schumacher - også her kom bilerne noget tæt på hinanden - men her endte den rutinerede tysker med nitten og tabte to pladser og endte uden for pointene.

Dramaet mellem teamkammerater udeblev i løbet. Button var reelt ikke i nærheden af Hamilton - så der blev ingen duel. Heller ikke de to Red Bull kørere så meget til hinanden. Så den interne kamp blev ikke udkæmpet i dag. Og det billede kunne ses ned gennem det meste af feltet.

Stor underholdningsværdi var der i Canada, som der ofte har været - nu kan vi se frem til to ugers venten inden vi skal til tunnelløbet i Valencia, der i de to tidligere løb ikke har leveret meget andet end rekordforsøg i gab.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Gilles Villeneuve
  • 13/06/10 - Gilles Villeneuve - Formel 1
  •