Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Olsens kamp om medaljer

Rallycross - DM 
12/06/10 

Karsten Olsen fra Låsby har nu for alvor meldt sig ind i medaljekampen i dansk Rallycross. Østjyden ligger ikke skjul på, at målet for sæson 2010 nu, er at ende helt i toppen af klassementet.
 

Biler og benzin fra barnsben
Det er ingen tilfældighed, at den 34 årige østjyde Karsten Olsen i dag er helt fremme i klassementet i Rallycross. Passionen for motorsporten blev blandet med modermælken, og racerkørerens far tog både ham og lillebroren med til racerløb på Jyllandsringen op gennem 80´erne. Sidenhen begyndte Karstens far at køre Folkerace, kendt fra Zulu Djævleræs, hvor Karsten ivrigt heppede på faderen og levede sig fuldt ind i rollen som racerkører.


(Foto: omotorsport)

Æblet falder sjældent langt fra stammen siger et gammelt ordsprog, og i Karstens tilfælde faldt æblet lige ved siden af stammen. Efter endt læretid, hos Låsby Auto som hvad kunne det være andet end mekaniker, byggede Karsten sin første folkeræser. Og turnerede derefter rundt på de danske jordbaner i 10 år hvor der blev kørt op til 10 folkerace løb i sommerhalvåret, mens den lange mørke vinter naturligvis blev brugt til at bygge nye biler klar til næste sæson.

”I 2007 blev jeg dog træt af at banke buler ud, derfor tog jeg skridtet videre og begyndte at køre Rallycross” udtaler Karsten Olsen, der ofrer det meste af fritiden på motorsporten, og fortsætter ”Mange ville jo nok ryste på hovedet og tænke at man er lidt tosset, når man bruger så meget tid på en sport og da det kun er æren der står på spil. Men har man en gang fået benzin ind i blodet er det kommet for at blive”


(Foto: omotorsport)

Familie og fans
At Karsten Olsen er bidt af en gal racerbil, og har været det hele sit liv, kan der ikke være tvivl om. Når man som Karsten satser på at opnå store resultater i den danske afdeling af Rally Cross, kræves der stor opbakning fra både familie og venner. En opbakning Karsten nyder:
”Jeg har fuld opbakning fra hele min familie. Min kæreste og søn er med til alle løbene. I dag har min far og jeg jo egentlig bare byttet plads, hvor jeg i dag sidder og sveder i en racerbil er det nu hans tur til, at stå med sommerfugle i maven uden på tilskuerrækkerne”.

Udover familien følger Karstens team af venner også løbene, og som tidens trend byder sig, har Østjyden naturligvis også en fanklub på facebook.


(Foto: omotorsport)

Gear – ingen lir
Karsten Olsen kører sine racerløb i en yderst potent Honda Civic VTI med 160 hestekræfter. Racerkøreren kører i en standard klasse for utunede biler, hvilket vil sige, at bilen, dens motor og gearkasse er næsten 100 % identiske med en almindelig gadebils. Dog må der ændres på bilens undervogn, samt der er foretaget en masse sikkerhedsforanstaltninger, som i enhver anden racerbil. Sikkerheden er Alfa og Omega for den 34 årige mekaniker og racerkører, der fortæller:
”På de hurtige baner når vi en topfart på 160 km i timen er det ikke helt ufarligt. Det er yderst sjældent at der opleves nogle alvorlige uheld, men risikoen er der og den er jeg helt klar over. Jeg holder af denne grund hele tiden bilen fuldstændig perfektionistisk opdateret mht. sikkerheden og minimerer derved også de fejl, som vil kunne opstå på bilen, så sæsonen ikke slutter før tid.”


(Foto: omotorsport)

Målet er medaljer
Løbsserien har budt på en række blandede resultater for Karsten Olsen og teamet bag Omotorsport. To lidt skuffende resultater blev det til i løbsseriens første løb på Løvelbanen og Nysumbanen. Den ambitiøse sportsmand tog dog fin revanche i de to næste løb, hvor 2 sikre 2. pladser på Ørnedalsbanen i Sæby og på Ring Djursland, har sikret Karsten og teamet en god chance for at slutte i toppen af Dansk Rallycross.

”Jeg ligger i øjeblikket på en delt anden plads, men hvorfor skulle jeg ikke kunne gå hele vejen, og sikre mig selv og mit fantastiske team og sponsorerer det ædleste metal” smiler Karsten Olsen, mens han stolt betragter den flotte blå Honda. Der resterer tre runder af løbsserien, og hvis racerkører kan omsætte den store kærlighed til biler og racerløb til resultater, er der ingen tvivl om, at guldet i Rallycross går til Karsten og Omotorsport.

Løbene kan som noget nyt i år følges på TV2 sport og på omotorsport.dk.

omotorsport


Læs mere om:
  • Karsten Olsen
  • Ring Djursland
  • 06/06/10 - Ring Djursland - Rallycross - DM - DM
  •