Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Road Racing

Klassikere og nye motorcykler ved DTC-weekenden

Road Racing 
11/06/10 

Juniløbet byder på årets første Road Racing-arrangement på dansk grund
Fjerde afdeling af Danish Touringcar Championship bliver hovedbegivenheden ved Juniløbet på FDM Jyllandsringen den 19. og 20. juni, men en anden vigtig attraktion ud fra et rent sportsligt synspunkt bliver den tohjulede del af programmet. Juniløbet bliver nemlig det første Road Racing-arrangement for de store motorcykelklasser på dansk grund i denne sæson.
 

Siden 2003 har der været en motorcykelklasse som fast programpunkt i supportprogrammet omkring Danish Touringcar Championship, men i år foregår tingene helt anderledes. Så når der bliver gasset op på styrets højre håndtag, er det ikke kun én motorcykelklasse, men hele tre, som indtager den kurverige racerbane i Resenbro ved Silkeborg.

Faktisk er der hele fire motorcykelklasser på programmet ved Juniløbet. De to største klasser indenfor dansk Road Racing lige nu – Super Sport 600 og Super Bike – starter således i et fælles felt, hvor man vil kunne opleve nogle af de dygtige danske kørere, som i flere år henrykkede publikum med faste indslag hver anden eller tredje uge.


Thomas Harding repræsenterer på sin Suzuki nogle af de nyeste Road Racing-maskiner ved årets første arrangement på dansk grund for de store klasser.
(Foto: Morten Alstrup)

I Super Bike-klassen kan der forventes en tæt kamp mellem tre af landets bedste kørere, de to Suzuki-kørere Thomas Harding, Slagelse, og Ulrik Døssing Nielsen, Kjellerup, samt ikke mindst Honda-køreren Steven Tirsgaard, Give, der vandt sidste års udgave af Super Challenge-serien. I Super Sport 600-klassen finder man også en forsvarende mester, nemlig John V. Høj, Hornslet, der på sin Kawasaki ZX6-RR skal bevise, at han er Danmarks bedste på en 600 cm3-maskine.

Det andet felt med moderne motorcykler tæller alle de danske kørere, der endnu ikke har kvalificeret sig til en A-licens og kan kæmpe med om DM-titlerne i henholdsvis Super Bike og Super Sport 600. Men kørerne i feltet, der tæller mere end 20 mand – og en enkelt kvinde – giver alligevel gas og kæmper på deres maskiner.

Den største nyskabelse – i hvert ved Juniløbet – bliver dog en helt tredje og egentlig gammel klasse. Det er klassen for historiske motorcykler, som for første gang optræder i rammerne af en DTC-weekend.

Ligesom for den firhjulede motorsport er race med gamle klenodier også i sin fremdrift, og interessen for netop de klassiske motorcykler understreges af, at Classic bliver den største motorcykelklasse ved Juniløbet på FDM Jyllandsringen!


Klassiske motorcykler i alle aldre stiller op i Classic-feltet ved Juniløbet på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Morten Alstrup)

Her vil man kunne opleve gamle britiske maskiner af mærkerne Triumph, Norton, BSA, Matchless, Seeley og Royal Enfield, ligesom løbet også har deltagelse af en håndfuld kørere på de sjældne italienske Moto Guzzier. I moderne Road Racing er det med enkelte undtagelser de japanske maskiner, der dominerer, men de er faktisk også med i Classic på FDM Jyllandsringen, hvor man kan se – og ikke mindst høre – nogle af de gamle Honda-, Suzuki- og Yamaha-maskiner.

For alle tre motorcykelklasser gælder det, at der køres tidtagning lørdag den 19. juni og løb søndag den 20. juni.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Steven Tirsgaard
  • Thomas Harding Nielsen
  • Ulrik Døssing Nielsen
  • Jyllandsringen
  •      ASETEK SIMSPORTS