Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Bag om Nygaards Le Mans debut

Le Mans 
10/06/10 

Le MansDen unge dansker Christoffer Nygaard debuterer i denne weekend i det klassiske 24 timers løb. Danskeren der i år kører for Young Driver-AMR Racing, i FIA GT1 mesterskabet, skal i sin Le Mans debut dele bil med de to erfarne kørere, Tomas Enge og Peter Kox.
 

Det bliver ingen nem opgave for Christoffer Nygaard, når han sætter sig bag rattet af sin Aston Martin DBR9 GT1 racer. Den unge debutant er dog optimistisk forud for sin debut i verdens hårdeste langdistanceløb;

”Da vi kørte en afdeling af FIA GT1 verdensmesterskabet på Brno banen for to uger siden, føltes Le Mans lysår væk. Men nu kan man virkelig mærke at det er ved at være alvor”, siger Nygaard der forrige torsdag var til pressekonference med resten af de deltagende danske kørere.

”Det var en rigtig god oplevelse at være en del af pressekonferencen i Tivoli i torsdags. At være en del af et arrangement med så kendte Le Mans kørere som Tom Kristensen og Jan Magnussen er noget helt specielt”.


Young Driver-AMR teamet
(Foto: Young-Driver-Press)

Nygaard ser specielt frem til at køre på den 13,629 kilometer lange La Sarthe bane;

”Jeg har set tonsvis af on-board kamera for at lære banen at kende. Nogle kørere bruger videospil til at lære en ny bane at kende, men de spil jeg prøvede handlede lidt for meget om underholdning, og for lidt om race”, udtaler Nygaard, der regner med at kunne bruge sine erfarne medkørere som baneguider.

”I tirsdags var jeg ude på banen sammen med Tomas Enge. Enge har masser af erfaring fra Le Mans så det var godt, at bruge lejligheden til at opsnuse nogle af de mange hemmeligheder banen gemmer på”.


Young Driver AMR teamet stiller til start med denne Aston Martin DBR9 GT1 racer
(Foto: Claude-Fourbert)

Christoffer Nygaard debuterer på Le Mans i den altid velkørende Aston Martin DBR9 GT1 racer. En bil, der siden den gjorde debut i den franske klassiker, har gjort det særdeles godt. I 2007 og 2008 blev det således til sejr i GT1 klassen, en succes Nygaard håber at kunne gøre efter i 2010.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Peter Kox
  • Tomas Enge
  • Young Driver AMR
  • Le Mans
  • 12/06/10 - Le Mans - Le Mans
  •