Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Magnussen var hurtig - men fik ikke mange point

STC Cup 
10/06/10 

Man skal se lyst på tingene og forsøge at drage noget positivt ud af enhver situation
Det er det, man må prøve på i Perfection Racing efter week-endens løb i Gøteborg, for det blev ikke til den helt store pointhøst. De danske kørere havde alle stor respekt for den svenske bybane og selv om Jan Magnussen viste, at han sagtens kunne mestre den snævre bane, så blev han i den sidste ende et offer for de tætte nærkampe.
 


(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

Magnussens skifte til den mesterskabsvindende Chevrolet Lacetti skabte skabte stor omtale forud for at DTC-racerne ankom til Göteborg, men i kvalifikationen satte Magnussen en tyk streg under, at bilskiftet i hvert fald ikke havde forringet hans chancer for et topresultat. På trods af, at han ikke havde prøvet bilen forud for ankomsten til Sverige og at hverken han eller Perfection Racing havde prøvet at køre på banen tidligere, så var det Jan Magnussen, der sluttede som hurtigste mand i kvalifikationen. En gedigen overraskelse, må man sige, da det var ventet at netop banen i Göteborg ville være den, hvor de svenske kørere ville være allersværest at have med at gøre.

Nu er det jo sådan i år, at efter kvalifikationen, så må de 8 bedste ud og gøre det hele en gang til. De 8 forreste startplaceringer afgøres i en ekstra kvalikation og her viste Jan Magnussen at hans foreløbige pole position ikke var en tilfældighed. Det blev dog ikke til den endelige pole position. Svenske Robert Dahlgren var 7/100 sekund hurtigere, men Magnussen sikrede sig en start i første række i sin første Chevrolet Lacetti start.


(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

I første heat slap Magnussen godt fra de første, hektiske omgange, hvor hele feltet er tæt samlet og hvor der som forventet også var lidt puffen og skubben rundt omkring i feltet. Ganske vist lykkedes det sidste års STCC-mester, Tommy Rustad, at klemme sin Volvo forbi, men Jan Magnussen hægtede sig i bagkofangeren af ham og gav ham aldrig ro. Det gav bonus halvvejs igennem heatet, hvor Rustad pludselig skred ud foran Magnussen, som netop kunne klemme sin Lacetti forbi til andenpladsen. Jan blev dog lige netop ramt på venstre forhjul, da han kørte forbi. Umiddelbart var der ingen skade, men 12 omgange senere, da bilerne var ude på sidste omgang, faldt netop venstre forhjul af bilen i sidste sving inden målstregen. Mirakuløst undgik Jan at ramme noget og det lykkedes ham at slæbe bilen over måls tregen på en 7. plads.

Den hændelse tog dog ikke pusten fra Jan Magnussen. "Sådan som det er gået indtil videre i week-enden kan det her ikke tage humøret fra mig. Nu skal vi starte i første række igen, så jeg skal se at komme igennem sving 1 og 2 uden buler og så tager vi den derfra," udtalte Jan Magnussen umiddelbart efter han var kommet ud af bilen.

Men det skulle netop vise sig, at efter andet sving i andet heat var der ikke længere noget at komme videre fra for Jan Magnussen. Efter en god start havnede Magnussen på ydersiden i første sving og da Patrik Olsson på hans inderside fik et lille skub blev Jan Magnussen drejet rundt og han kom aldrig videre. En skidt slutning på en week-end, der ellers lovede så meget.

Perfection Racing

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Perfection Racing
  • Göteborg (gadeløb)
  • 05/06/10 - Göteborg (gadeløb) - STC Cup
  •